Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για το άνοιγμα των σχολείων


Η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων για Τρίτη φορά την Δευτέρα 11 Γενάρη, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η Ένωση Γονέων έθεσαν και διεκδίκησαν μία σειρά αιτημάτων, τα οποία ακόμα και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τα Σωματεία του θα βρίσκονται σταθερά στο πλευρό των μαθητών, στην αυριανή βάρδια της εργατικής τάξης για την μόρφωση που δικαιούνται.

Διεκδικούμε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με υγιεινή και ασφάλεια .

Απαιτούμε  ΤΩΡΑ :

  • Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις με 15 μαθητές ανά Τμήμα.
  • Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες Σχολικά κτίρια που θα καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.
  • Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών – καμιά πρόσληψη «από το παράθυρο» με ευθύνη των Τοπικών Διευθυντών Εκπαίδευσης
  • Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.
  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

Ως Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζουμε την συμβολική κινητοποίηση – παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας την Πέμπτη 14 Γενάρη στις 14:15 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε περιοχές της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Να χαρακτηριστεί ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κορονοϊό για τους υγειονομικούς