Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΥ… ΕΞΑΕΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΚΙΝΓΚ


 Αντί για ελεύθερο χώρο, πράσινο και παιδική χαρά όπως είχε προβλεφθεί, ο δημοτικός χώρος πίσω από το κτίριο της Εταιρίας Φυσικού Αερίου, έχει χαλικοστρωθεί μετατρεπόμενος σε πάρκινγκ για τα οχήματα των στελεχών της.

 Οι περίοικοι διαμαρτύρονται, έκπληκτοι είδαν τα συνεργεία να εισβάλλουν κάποιο πρωί και τα μηχανήματα να προχωρούν σε ισοπέδωση του χώρου. Δεν επρόκειτο όμως για παρέμβαση του δήμου, που θα ικανοποιούσε το αίτημα το οποίο είχαν διατυπώσει εγγράφως πριν ένα χρόνο (με τις υπογραφές τους), ο εργολάβος της εταιρίας ήταν που έκανε εργασίες. Έξαλλοι πλέον περιμένουν εξηγήσεις. Και φυσικά να τους επιστραφεί η πλατεία τους. «Την έχουμε πληρώσει», υποστηρίζουν. «Όταν αγοράζαμε τα διαμερίσματά μας στις ανεγειρόμενες οικοδομές αυτό που ξέραμε από το σχέδιο πόλης ήταν ότι μπροστά μας θα είχαμε πλατεία 500 τετραγωνικών μέτρων και παιδική χαρά για τα παιδιά μας. Κι έτσι πληρώσαμε ακριβότερα από ότι αν ήταν να βλέπουμε ένα πάρκινγκ…».

Δυο νέες πολυκατοικίες έχουν ανεγερθεί επί των οδών Κ. Ράφτη και Φαρσάλων 219. Οι δεκαπέντε οικογένειες που στεγάζονται εκεί αλλά και τριγύρω στη γειτονιά είναι που διεκδικούν την απελευθέρωση του χώρου. Δεν γνωρίζουν αν η Eταιρία Φυσικού Αερίου έχει εξασφαλίσει έγγραφη άδεια του δήμου ή τον κατέλαβε αυθαιρέτως. Εκείνο που ξέρουν όμως είναι ότι σε πολύ κοντινή απόσταση υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος χαρακτηρισμένος ως δημοτικό πάρκινγκ αλλά δεν ήταν εκείνος που διαμορφώθηκε αναλόγως. «Ίσως γιατί παρκάροντας εκεί, τα αυτοκίνητα δεν φαίνονται από τα παράθυρα των γραφείων της εταιρίας…».

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα το Πανελλήνιο Εδαφολογικό Συνέδριο
Επόμενο άρθρο Ζωντανές μουσικές βραδιές