Ειδήσεις

Μάξιμος: Εμβολιασμός οδοντιάτρων για covid 19


Την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού των Οδοντιάτρων κατά του κορονοϊού, καθώς βρίσκονται ψηλά στη λίστα μεταξύ των υγειονομικών που κινδυνεύουν να νοσήσουν κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους υπογραμμίζει, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθη Κουτσογιάννη, κατέθεσε Αναφορά στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. 

Ο ΜάξιμοςΧαρακόπουλοςμε τηνΑναφορά του συνηγορεί στο αίτηματης Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας(Ε.Ο.Ο.)προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών -όπως διατυπώνεται σε σχετική ανακοίνωσή της-στην οποίαεπισημαίνεταιηυψηλή επικινδυνότητα του επαγγέλματοςτων Οδοντιάτρων στον covid 19.Συγκεκριμένα,ηδημιουργία αερολυμάτωνκατά τη διάρκεια της εργασίας και της εγγύτητας με το πρόσωπο των ασθενών,θέτει σε αυξημένο κίνδυνο την υγεία τους,παρά τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν. Το γεγονός αυτόείναι κρίσιμο και για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου. Μάλιστα, ηΕ.Ο.Ο. επικαλείται τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), σύμφωνα με τον οποίο «οι οδοντίατροι που εργάζονται με πρωτόκολλο αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται ψηλά στη λίστα των υγειονομικών που κινδυνεύουν να νοσήσουν από κορονοϊό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις συνθήκες,οι οδοντίατροι αναμένουν από την Πολιτεία να εξετάσει το αίτημά τους για τον εμβολιασμό τους κατά προτεραιότητα,ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τους και να ενισχυθεί αποτελεσματικότερα η εργώδης προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία για τον περιορισμό της πανδημίας.

Προηγούμενο άρθρο Με γοργούς ρυθμούς η αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
Επόμενο άρθρο ΔΕΥΑΛ: Διακοπή νερού σε διάφορα σημεία της Λάρισας