Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Μπάχαλο με το άνοιγμα των σχολείων


Το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ πως τελικά τα σχολεία μπορεί να μην ανοίξουν τη Δευτέρα και πως θα περιμένουν τις εισηγήσεις της Επιτροπής των ειδικών,που συνεδριάζει την Παρασκευή. Μετά από δύο ώρες, όμως, η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και πως δεν χρειάζεται να περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής.

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα έχει κάνει μπάχαλο και με τα σχολεία και αδιαφορεί για τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Η Επιτροπή των ειδικών είναι για να κάνει εισηγήσεις βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων και όχι για να επικυρώνει τις πολιτικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκηςθα πρέπει να σταματήσει να παίζει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και με την αγωνία των γονέων.

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρη. Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν όταν το υποδείξουν οι ειδικοί και με τον τρόπο που έχουνήδηυποδείξει:

– Με αποστάσεις στις τάξεις.

– Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

– Με κατά προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών άνω των 50 ετών καθώς και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

– Με κατά προτεραιότητα εμβολιασμό γονέων, καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.

– Με αναπροσαρμογή – μείωση της ύλης, επαναλήψεις εκείνης που διδάχθηκε με τηλεκπαίδευση, αναβολή γραπτών εξετάσεων, μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, τουλάχιστον υπό τις ειδικές αυτές συνθήκες.

Προς το παρόν, όμως, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίρνει άριστα στην ανευθυνότητα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν έργα οδικής ασφάλειας στα τμήματα Βερδικούσια-Συκιά και Συκιά-Βλαχογιάννι
Επόμενο άρθρο Το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας σε διαδικτυακή συνάντηση