Ειδήσεις

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών Αθ. Καραναστάσης για την απαγόρευση της θήρας


Το κυνήγι, ένα κατεξοχήν μοναχικό άθλημα, δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον περιορισμό των μέτρων, για μία ακόμη φορά. Η απαγόρευση για δεύτερη φορά του κυνηγιού με την ανακοίνωση του νέου Lockdown έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και δυσαρέσκεια πολλών κυνηγών, νιώθουν αδικημένοι και εξαπατημένοι από την αντιμετώπιση του υπουργείου. Ίσως και αυτοί πλέον αποτελούν μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της μονοτονίας και ρηχής πραγματικότητας, του καιρού της πανδημίας.

Ο κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, αντιδήμαρχος του δήμου Τεμπών και κυνηγός ο ίδιος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την απαγόρευση της θήρας, η οποία απαγορεύει το κυνήγι την περίοδο που θα διαρκέσει το νέο Lockdown. Επισημαίνει ότι «το κυνήγι, συνταγματικά και νομικά, είναι αναγνωρισμένο ως μια αθλητική δραστηριότητα, με άδειες, πιστοποιήσεις και ελέγχους, με αποτέλεσμα η απαγόρευσή του να είναι άκαιρη».

Ο ίδιος θεωρεί ανέντιμη τη στάση της κυβέρνησης, η οποία διαβεβαίωνε πως δε θα υπάρξει κάποιος περιορισμός, αλλά για μία ακόμη φορά συμπεριέλαβε και το κυνήγι ως παράνομη δραστηριότατα.

“Οι κυνηγοί νιώθουν δυσαρεστημένοι και εξαπατημένοι με την απόφαση αυτή, γιατί έβγαλαν άδειες κυνηγιού, πληρώνοντας χρήματα, χωρίς τελικά να τις χρησιμοποιήσουν για όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο πλήρωσαν και επιπλέον οι ημέρες κυνηγιού που απέμειναν μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού”, τονίζει ο κ. Αθανάσιος Καραναστάσης.

“Στο πλαίσιο της γενικής απαγόρευσης, η διαχείριση από το υπουργείο ήταν λανθασμένη και βιαστική. Είναι λογικό να επιτρέπεται η ορειβασία, το τρέξιμο και η ποδηλασία στο βουνό και να απαγορεύεται το κυνήγι, το οποίο θεωρείται και αυτό μετην σειρά του άθλημα; Άλλωστε, για λόγους ασφαλείας, οι κυνηγοί απέχουν, πάνω στο βουνό, πολλά μέτρα ο ένας από τον άλλον. Άρα δεν είναι λογικό να υποστηρίζεις πως με το κυνήγι μπορείς να μεταδώσεις τον ιό. Το κυνήγι θα έπρεπε να επιτρέπεται με περιορισμούς, όπως και τα υπόλοιπα αθλήματα και δραστηριότητες στην εξοχή, ώστε ο κόσμος να μείνει ευχαριστημένος” συμπληρώνει ο Αντιδήμαρχος.

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Κιλελέρ: Δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης του κορωνοϊού
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Δ/νσης Θεσσαλίας