Ειδήσεις

ΕΚΛ: Να μην επιτρέψουμε να κλείσουν το ΓΝΛ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει και συμμετέχει στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει αποφασίσει η ΕΙΝΚΥΛ, την Δευτέρα 28/12/2020 στις 11:00 π.μ στον αύλειο χώρο του Γ.Ν.Λ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απόλυτη σύμπλευση της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν.Λ. εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία για να προωθήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της υγείας και αποδόμησης του Ε.Σ.Υ.

Εδώ και μήνες έχουν μετατρέψει το Γ.Ν.Λ. σε νοσοκομείο μίας νόσου (της          Covid – 19), ενώ ήταν ήδη υποστελεχωμένο, και πλέον θέλουν να το καθηλώσουν αποδιοργανώνοντας το πλήρως. Για αυτό τον λόγο μετέφεραν τα Τμήματα Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Π.Γ.Ν.Λ   και τώρα επιδιώκουν την περαιτέρω αποδόμηση του Χειρουργικού Τομέα του Γ.Ν.Λ, καταργώντας τον ουσιαστικά, μέσω της ύποπτης απόπειρας μετακίνησης χειρουργών, αναισθησιολόγων και χειρουργικού έργου στο Π.Γ.Ν.Λ.

Η κυβέρνηση, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ. πρέπει άμεσα να σταματήσει την υποβάθμιση του Γ.Ν.Λ. που το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο να σταματήσει να λειτουργεί.

Να επιστρέψουν άμεσα τα Τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Παιδοχειρουργικής στο Γ.Ν.Λ και να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου, όπως είχε δεσμευθεί η Διοίκηση του Γ.Ν.Λ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχές της Άννας Βαγενά για τα Χριστούγεννα
Επόμενο άρθρο Επτά νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια 1,4 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας