Ειδήσεις

Κέλλας: Πόλεμος στις ΜΕΘ – Εμβολιασμός – Ισχυρή ανάκαμψη το ’21


Συνέντευξη για την επιστροφή του σε ΜΕΘ και τη μάχη της χώρας κατά της πανδημίας, παραχώρησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στον ρ/φ σταθμό «Politica» και τον Χρήστο Κώνστα.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, που εργάζεται εθελοντικάστη ΜΕΘ τουΓενικούΝοσοκομείου Λάρισας,χαρακτήρισε τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία ως πόλεμο, με 100% πληρότητα στις ΜΕΘ, με γιατρούς και νοσηλευτές, που εργάζονται εξαντλητικά και υπό δύσκολες συνθήκες για να ανταποκριθούν στο έργο τους.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Ειδικότερα, σημείωσε ότι, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακολουθούν τακτικές που δεν απηχούν στον λαό, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, περιοριζόμενοι σε διαρκή άγονη κριτική, σε παροχολογίαx2, χωρίς να προτείνουν κανένα σοβαρό και επιστημονικά τεκμηριωμένο μέτρο.

Ο κ. Κέλλας, αναφορικά με τη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας, επισήμανε πως, μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις ΜΕΘ και προχώρησε σε χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικών, ενώ εστίασε και στα μέτρα οικονομικής στήριξης των πληττόμενων οικονομικών κλάδων και στην ενίσχυση της ρευστότητας μέσω των ΤΕΠΙΧ Ι και ΙΙ, του ταμείου εγγυοδοσίας, της επιστρεπτέας προκαταβολής 1, 2. 3, 4 και 5. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα 72 δις ευρώ από την ΕΕ (32 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, 20 για την αγροτική ανάπτυξη και 20 από άλλες πηγές) καθώς και στις προοπτικές ισχυρής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας την επόμενη χρονιά, μετά τον εμβολιασμό και αφού αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Ερωτηθείς ο κ. Κέλλαςγια τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε σχέση με τον εμβολιασμό του πληθυσμού, απάντησε ότι πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης εγχείρημα, το οποίο προετοιμάζεται προσεκτικά από την κυβέρνηση, υπολογίζοντας ότι, εφόσον εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού, θα χτιστεί ανοσία και θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημίααπό το καλοκαίρι του ’21. Τέλος, όσον αφορά τους αρνητές του εμβολιασμού και του κορονοϊού, υπογράμμισε ότι η ανθρωπότητα έχει σωθεί από τα εμβόλια, αναφέροντας πως και ο πλέον δύσπιστος αρκεί να βρεθεί στιγμιαία μέσα σε μία ΜΕΘ, προκειμένου να πάψει να τρέφεται με αυταπάτες.

Προηγούμενο άρθρο Α. Βαγενά: Απορρίφθηκε η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη μόνιμη δημοσίευση κρατικών διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό Τύπο
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του νέου δρόμου που συνδέει τον Πυργετό με τη Ραψάνη