Ειδήσεις

Δ. Τεμπών: Πράσινο φως για τις Αναπλάσεις Οικισμού Συκουρίου


Στη χρηματοδότηση ενός νέου έργου, που αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου με την υπ΄ αριθμ.  απόφαση 200.5.2/14-12-2020. Πρόκειται για το έργο «Αναπλάσεις Οικισμού Συκουρίου», προϋπολογισμού: 399.000,00 €. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και ιδίους πόρους.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη η ένταξη του ανωτέρω έργου και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας που κατάφεραν να ολοκληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τη μελέτη και να την υποβάλουμε στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση». Πρόκειται για ένα ακόμη έργο ουσίας, που συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού τοπίου και της καθημερινότητας των πολιτών. Με στρατηγική και προσανατολισμό προχωράμε σε έργα υποδομών, όπως είναι η κατασκευή πεζοδρομίων, που θα αλλάξουν την εικόνα στην είσοδο του Συκουρίου και καθιστούν πιο ασφαλή την καθημερινή μετακίνηση των ανθρώπων».

Αντικείμενο έργου:

Το έργο αφορά αναπλάσεις εντός των ορίων του οικισμού Συκουρίου, και συγκεκριμένα παρεμβάσεις κατά μήκος της κεντρικής οδού Ηρώων Πολυτεχνείου σε συνολικό μήκος 900 μέτρων περίπου μέχρι την πλατεία «Ρήγα Φεραίου».

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

  1. Κατασκευή κρασπεδόρειθρων συνολικού μήκους 2250 μ., εκατέρωθεν του δρόμου.
  2. Διαμόρφωση και τσιμεντόστρωση πεζοδρόμιων με οπλισμένο σκυρόδεμα και δομικό πλέγμα. Πλακόστρωση τους με πλάκες πεζοδρομίου και διαμόρφωση όδευσης τυφλών με την πλακόστρωση ειδικών πλακών (0,40 * 0,40) σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου.
  3. Οι ήδη υπάρχοντες τσιμενταύλακες απορροής όμβριων υδάτων, θα καλυφθούν με σχάρες για την διευκόλυνση της κίνησης των πεζών και των οχημάτων. Στις εισόδους των ιδιοκτησιών καθώς και σε διασταυρώσεις με άλλες οδούς, θα τοποθετηθούν εγκιβωτισμένοι αγωγοί όμβριων υδάτων.
  4. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED, για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, σε νέους σιδηροϊστούς ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος των πεζοδρομίων και σε σημεία που αυτό είναι εφικτό.
  5. Σε μήκος 400 μ. στην κατεύθυνση από το γήπεδο Συκουρίου προς Λάρισα, προβλέπεται η τοποθέτηση κρασπέδων και η κατασκευή χώρου πρασίνου με χλοοτάπητα ο οποίος θα ποτίζεται με αυτόματο αρδευτικό σύστημα.

Οι παρεμβάσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, έχουν σαν απώτερο στόχο την εναρμόνιση της εισόδου του οικισμού με τον ευρύτερο οικισμό του Συκουρίου. Στην υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η κίνηση των πεζών αλλά και των οχημάτων και να υπάρχει έντονος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Επίσης, οι αγωγοί όμβριων υδάτων, που υπάρχου ήδη, είναι ανοιχτοί και ακάλυπτοι στο περισσότερο μήκος τους, εντείνοντας καθημερινώς τον κίνδυνο ατυχήματος τόσο για τους πεζούς όσο και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η Ελλάδα οφείλει να στηρίζει τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής
Επόμενο άρθρο ΕΚΛ: Άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών