Ειδήσεις

30 χρόνια συμπληρώνει το Τμήμα Ιατρικής του Παν/μιου Θεσσαλίας


Έχουν συμπληρωθεί 30 χρόνια από τότε που το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές. Το κτίριο της πρώην κλινικής Κατσίγρα αποτέλεσε το πρώτο κτίριο ή αλλιώς την κυψέλη όπου θα αναπτύσσονταν σταδιακά οι δραστηριότητες του Τμήματος Ιατρικής με την φιλοδοξία να δημιουργηθεί στο προσεχές μέλλον το νέο κτίριο που θα στέγαζε το Τμήμα Ιατρικής και το νέο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην περιοχή του Μεζούρλου σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων.
Σήμερα το Τμήμα Ιατρικής αποτελεί μια διακριτή πολύτιμη αξία για όλη την κεντρική Ελλάδα. Η πορεία δύσκολη και βασανιστική μέσα από περιόδους οικονομικής στενότητας, κοινωνικής κρίσης και αμφισβήτησης αξιών. Ωστόσο υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία που σηματοδοτούν την αδιάψευστη πραγματικότητα. Τμήμα του νέου κτιρίου της Ιατρικής στη Βιόπολη, που αποτελεί μόνο το ένα τρίτο από το συνολικό έργο, παραδόθηκε το 2010 και συνέβαλε στην αναβάθμιση του Τμήματος παρέχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες στην ποιότητα της εκπαίδευσης και της έρευνας με την στέγαση όλων των προκλινικών εργαστηρίων.

Με την συνδρομή των Πρυτανικών αρχών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ υπογράφηκε πρόσφατα προγραμματική συμφωνία για την κατασκευή του νέου μεγάλου αμφιθεάτρου και του κτιρίου της πειραματικής Ιατρικής ώστε στην επόμενη πενταετία να έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο οι υποδομές και να συντελέσουν στην παραπέρα ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης και της έρευνας.

Προηγούμενο άρθρο Κατάθεση Αναφοράς από την Άννα Βαγενά προς τον Υπουργό Υγείας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας