Ειδήσεις

Δημοπρατείται η ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων


Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κατασκευής της δεξιάς παράπλευρης οδού της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την κάτω διάβαση Μάνδρας, μήκους περίπου 2,48 km. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται το παράπλευρο δίκτυο της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων.

 

«Δημοπρατούμε ένα σημαντικό οδικό έργο με το οποίο ολοκληρώνουμε το παράπλευρο δίκτυο της επαρχιακής οδού Λάρισας – Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε δύσκολες εποχές, με συστηματική δουλειά και στρατηγικό σχέδιο σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας υλοποιούμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις απαραίτητες για την βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων της Θεσσαλίας. Τα έργα πέραν της χρησιμότητάς τους στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης

Το έργο

 

 

Αντικείμενο  του έργου είναι η κατασκευή της δεξιάς παράπλευρης οδού της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, στο τμήμα από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας, μήκους περίπου 2,48 km.

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

  • Τη μετατροπή του υφιστάμενου τρισκελούς Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού, σε τετρασκελή.
  • Την κατασκευή δεξιάς παράπλευρης οδού, από τον Α/Κ Ραχούλας – Μάνδρας – Αμυγδαλέας έως την Κ/Δ Μάνδρας.
  • Την κατασκευή των απαραίτητων μικρών τεχνικών (σωληνωτών και κιβωτοειδών αγωγών, παράπλευρων χωμάτινων και επενδεδυμένων τάφρων), κατά μήκος της παράπλευρης οδού, για την ασφαλή απαγωγή των υδάτων.
  • Την κατασκευή Ι/Κ μορφής «Συμβολής» στη Χ.Θ. 2+405 της παράπλευρης οδού, για τη σύνδεσή της με την υφιστάμενη οδό προς Μάνδρα.
  • Την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον προς κατασκευή τετρασκελή Ι/Κ στη Χ.Θ. 0+000 της παράπλευρης οδού και την προσαρμογή του υφιστάμενου (ηλεκτροφωτισμού) στην περιοχή της Κάτω Διάβασης Μάνδρας.
Προηγούμενο άρθρο Απατεώνες χορηγούν θαλασσοδάνεια - Καταγγελίες στην Ένωση Καταναλωτών Βόλου
Επόμενο άρθρο Αεριοδότηση του δικτύου διανομής στη Δημοτική Κοινότητα Πύλης