Ειδήσεις

Διαδικτυακή Συζήτηση: Δημιουργώντας μία πράσινη πόλη


Διαδικτυακή Hμερίδα διοργανώνει το Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας. Η εκδήλωση με τίτλο «Διαδικτυακή Συζήτηση: Δημιουργώντας μία πράσινη πόλη» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:45 μέσω της πλατφόρμας του ZOOM. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής σε συνεργασία με την Επιτροπή Αστικής Βιώσιμης Κινητικότητας. Η συζήτηση πραγματοποιείται για την ενθάρρυνση των νέων και όλων των ενδιαφερόμενων πολιτών αναφορικά με πράσινες πρωτοβουλίες, οι οποίες στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, την ενημέρωση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, την υιοθέτηση πρακτικών που έγκεινται στην βελτίωση της προσβασιμότητας σε αστικές περιοχές και σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής. Στόχος της συγκεκριμένης ημερίδας είναι να εξεταστεί ο βαθμός στον οποίο η πανδημία της covid-19 επηρεάζει όλα τα παραπάνω. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων «Λάρισα, Πόλη που Μαθαίνει».

Συντονίζει η Τσαμέτη Αγγελική, Μέλος Δημ. Συμβ. Νέων, Συντ. Επ. Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και ο Τσιουμάνης Γεώργιος, Μέλος Δημ. Συμβ. Νέων, Αν. Συντ. Επ.

Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

 

Πρόγραμμα Διαδικτυακής Ημερίδας

10:45 – 11:00

Έναρξη Webinar- Χαιρετισμοί

 

11:00 – 11:20

Τάτσης Κωνσταντίνος, Γεωπόνος, Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ELCA: «Πράσινο = Υγεία»

11:20 – 11:40

Στεφανούλη Μαρία, BSc, MSc, PhD Candidate, Πολιτικός Μηχανικός: «Η επίδραση του COVID-19 στην αστική κινητικότητα»

11:40 – 12:00
Παπαλάμπρου Ανδρέας, Επικεφαλής Ελληνικού Παραρτήματος της International Dark-Sky Association :«Φωτορύπανση και Περιβάλλον»

12:00 – 12:20

Μαυρογένης Σταύρος, Διδάκτωρ Διεθνούς Δικαίου για την Κλιματική Πολιτική, Συνεργάτης Ευρωκοινοβουλίου στην Επιτροπή Περιβάλλοντος: «Από την κλιματική αλλαγή στην κλιματική κρίση»


12:20 – 12:45

Διάλογος και Λήξη Webinar

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1-u6BYYIYHNAJNOo-Gluuun5_jY7gVonOD3Cb2jj-Ah4/edit?ts=5fcf6706HYPERLINK “https://docs.google.com/forms/d/1-u6BYYIYHNAJNOo-Gluuun5_jY7gVonOD3Cb2jj-Ah4/edit?ts=5fcf6706&gxids=7628″&HYPERLINK “https://docs.google.com/forms/d/1-u6BYYIYHNAJNOo-Gluuun5_jY7gVonOD3Cb2jj-Ah4/edit?ts=5fcf6706&gxids=7628″gxids=7628

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας επισκεφτείτε τη σελίδα του ΔΣΝΛ στο facebook ή επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συμβουλίου:

https://www.facebook.com/DhmotikoSymvoulioNeolaiasDhmoyLarisaiwn

– dsn@larissa-dimos.gr

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Αποσυμφόρηση με νέες σύγχρονες φυλακές
Επόμενο άρθρο Νέα συνάντηση Κέλλα με Λυκουρέντζο για πληρωμές