Ειδήσεις

Υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου -Λυκείου Γόννων


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου «Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογής τεχνολογιών ΑΠΕ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Γόννων», προϋπολογισμού 426.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών που προχωρά στην  υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του έργου.

 

« Σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, ξεκινά το επόμενο διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Γόννων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το κτίριο γίνεται πιο  φιλικό για  μαθητές και εκπαιδευτικούς,  αποκτά πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται  ως προς τη λειτουργία του. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει με στρατηγικό σχέδιο και προγραμματισμό σε διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης 54 συνολικά δημοσίων κτιρίων στην Θεσσαλία, που σχεδίασε η Περιφέρεια και χρηματοδοτείται με 45 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020, έχει επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Τοποθέτηση θερμομόνωσης στη στέγη.

-Toποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφους του κτηρίου.

-Εγκατάσταση συστοιχίας αντλιών θερμότητας αέρος – νερού.

-Αντικατάσταση του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED.

-Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

Προηγούμενο άρθρο 48 νέα θετικά κρούσματα covid στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Rapid tests στη Λάρισα: 6 θετικά κρούσματα σε σύνολο 307 δειγμάτων