Ειδήσεις

Μάξιμος: Επιβεβλημένα τα μέσα προστασία των αστυνομικών για τον κορονοϊό


«Η προστασία όλων όσοι δίνουν τη μάχη για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, είναι επιβεβλημένη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της αστυνομίας, που ήδη μετρούν θύματα στις τάξεις τους, πρέπει να έχουν όλα τα μέσα προφύλαξης για την επιτέλεση του καθήκοντός τους, κάτι για το οποίο, όπως προκύπτει από την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού, μεριμνά η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη Οικονόμου σε σχετική του ερώτηση για τη διάδοση του COVID 19 μεταξύ των αστυνομικών και τις ενέργειες που έχουν ληφθεί ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Ο αρμόδιος υφυπουργός στην απάντησή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος της προστασίας του αστυνομικού προσωπικού έναντι του νέου κορωνοϊού COVID-19, παρέχοντας κατευθυντήριες εντολές και οδηγίες στις αρμόδιες περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες για τα μετρά προφύλαξης που πρέπει να τηρεί το εν λόγω προσωπικό για την προστασία της υγείας του, παραμένοντας σε διαρκή επαφή με τον Ε.Ο.Δ.Υ., για τη λήψη επικαιροποιημένων μέτρων προφύλαξης. Επιπρόσθετα, προέβη στην προμήθεια ειδικού μηχανήματος και χιλίων επτακοσίων πενήντα (1.750) αντιδραστηρίων για τον αντιγονικό έλεγχο ανίχνευσης του εν λόγω ιού, και παρέλαβε έξι χιλιάδες (6.000) δοκιμασίες ταχέων ελέγχου αντιγόνων, οι οποίες κατανεμήθηκαν αναλογικά στα Κεντρικά Ιατρεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, καθώς και στην Αστυνομική Ακαδημία.

Παράλληλα, αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την χορήγηση υγειονομικού υλικού στο αστυνομικό προσωπικό. Συγκεκριμένα, από την αρμοδία Διεύθυνση του Αρχηγείου διατέθηκε -ήδη από 29-02 τ.ε.- κατάλληλο υγειονομικό υλικό προς τις υφισταμένες Υπηρεσίες του ανά την επικράτεια. Ενδεικτικό δε των καταβαλλόμενων προσπαθειών αποτελεί το από 24-11 τ.ε. Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr ).

Τέλος, σύμφωνα με το από 01-10 τ.ε. Πρωτόκολλο Διαχείρισης Κρούσματος για τους Χώρους Εργασίας του Δημοσίου Τομέα (εξαιρουμένων των Υπηρεσιών Υγείας και των Σχολείων) του Εθνικού Οργανισμού Δημοσιάς Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), διατάχτηκε -με την από 05-10 τ.ε. Διαταγή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας- η κατάρτιση σχεδίου ενεργειών/δράσης για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ενώ παράλληλα, ορίστηκε, σε κάθε αστυνομική Υπηρεσία, συντονιστής Αξιωματικός, υπεύθυνος για τη διαχείριση περιστατικών, που τυχόν προκύψουν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο εν λόγω Πρωτόκολλο».

Προηγούμενο άρθρο Άννα Βαγενά: Κρατικό χρήμα μόνο σε ΜΜΕ που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα
Επόμενο άρθρο Να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας