Πρωτοσέλιδο

Έντεκα νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια 1.800.000 ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας


Υπογράφηκαν οι συμβάσεις ακόμη 11 νέων ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 1.813.925,31 ευρώ που ξεκινούν να υλοποιούνται με χρηματοδότηση  από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το οποίο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ.

«Σε συνεργασία με την ΑΕΝΟΛ, προχωράμε στην έγκριση και ένταξη 11 νέων επενδυτικών σχεδίων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με χρηματοδότηση 1,8 εκατομμύρια  ευρώ από το  Leader  της Περιφέρειας Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Πρόκειται για επιχειρήσεις στο νομό Λάρισας που βελτιώνουν την παραγωγικότητά τους, γίνονται πιο ανταγωνιστικές και αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους. Σε δύσκολες εποχές για την οικονομία, την κοινωνία και την εργασία, προχωράμε σε μια στρατηγική βοήθειας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε συνέχεια του Σχεδίου 80+50+30 εκατομμύρια ευρώ, με το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας :

– επιχορηγεί με 80 εκατ. ευρώ τα επενδυτικά σχέδια υφισταμένων και νέων επιχειρήσεων, μέσω των προγραμμάτων Επανεπενδύω και Επενδύω στη Θεσσαλία αυξάνοντας τον προϋπολογισμό ώστε να ενταχθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις.

– στηρίζει με 50 εκατ. ευρώ τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω της πανδημίας του covid-19

– με το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ενισχύει με 30 εκατ. ευρώ το κεφάλαιο κίνησης πολύ μικρών και  μικρών επιχειρήσεων  που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και στηρίζει θέσεις εργασίας. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί συνολικά 1.065 θεσσαλικές επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν  μη επιστρεπτέα επιχορήγηση ύψους 5.000 έως 50.000 ευρώ. Πρόκειται για 1.000 μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν 0-9 άτομα προσωπικό και 65 επιχειρήσεις που απασχολούν από 10-99 άτομα προσωπικό.

Επιπλέον από το Πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής συνολικά 27.495  επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ενισχύονται με 200 εκατομμύρια ευρώ. Ο 4ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανέρχεται σε 83,7 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων το 50% χαρίζεται,  ενώ το υπόλοιπο 50% επιστρέφεται από τους δικαιούχους μετά το 2022, σε 40 δόσεις με επιτόκιο 0,78%» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Προηγούμενο άρθρο Drive through testing για τον κορωνοιό από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη συνέχιση της λειτουργίας 5 Δομών Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών