Ειδήσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνεται στη Νίκαια με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής


Με το σύνθημα «Δώσε αίμα…Χάρισε ζωή» η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 9:00 έως και 13:30 στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νίκαιας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ύστερα από συνάντησή του με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Γρηγόρη Βλαχάκη, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με  την πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας και αφού χαρακτήρισε την  αιμοδοσία ύψιστο  δείγμα ανθρωπισμού τόνισε τα εξής:

«Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία. Τη φετινή χρονιά, λόγω του Covid 19,  η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Καλούμε τους συνδημότες μας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να δείξουν την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους. Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι ένδειξη πολιτισμού και αλληλεγγύης. Είναι μια πράξη που αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας. Η συλλογή αίματος από εθελοντές αιμοδότες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια ασφαλή και επαρκή παροχή αίματος. Η αξία του προσφερόμενου αίματος στους ασθενείς καταδεικνύεται από το γεγονός  ότι όχι μόνο τους διασώζει  αλλά και από το ότι τους παρέχει τη δυνατότητα να ζήσουν μια μακροβιότερη και πιο παραγωγική ζωή.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και ειδικότερα τον διοικητή Γρηγόρη Βλαχάκη και το μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κιλελέρ και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Κατερίνα Σακελλαρίου, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές/τριες για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας. Να τονιστεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών».

Τέλος, ο Κώστας Χατζηκωνσταντίνου κάλεσε όλους τους συνδημότες του, τους αιρετούς και τους υπαλλήλους  του Δήμου Κιλελέρ να προσέλθουν στην αιμοδοσία έχοντας μαζί τους το ΑΜΚΑ και την Αστυνομική τους Ταυτότητα.

Προηγούμενο άρθρο 129 νέα θετικά κρούσματα covid στην Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Διαδικτυακό Συνέδριο: Παράγοντες Βιολογικής καταπολέμησης