Ειδήσεις

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Λάρισας για το σχέδιο Εγκέλαδος


Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη σήμερα Παρασκευή 20-11-2020 το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Λιούπα, με θέμα το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών για την Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση των Σεισμών με την κωδική ονομασία «Εγκέλαδος» που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο  Θεματικός  Αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, ο συντονιστής  Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας Ν. Μιχαλάκης και ο προϊστάμενος Β. Καραλής, ο περιφερειακός σύμβουλος Π. Τσακνάκης, η εκπρόσωπος της ΠΕΔ Θεσσαλίας  Ρ. Καραλαριώτου, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Γάτσας, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας η γενική διευθύντρια Δασών Ζ. Φτίκα και ο αν. διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κ. Γαβριηλίδης, εκπρόσωποι Δήμων της Π.Ε. Λάρισας, ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ν. Μπάλσης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκης, οι διευθύντριες  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής του ΓΝΛ Γρ. Βλαχάκης   και εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συντονισμού και της επίβλεψης του έργου της Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών, της καταγραφής των δεδομένων και της επισήμανσης των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα.

Μετά την εκπόνηση των Σχεδίων Δράσης από κάθε Δήμο, θα επαναληφθεί συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. για να συζητηθούν πρακτικά θέματα που θα έχουν στο μεταξύ προκύψει και να διευκρινιστούν. Ακόμη, προγραμματίζονται ξεχωριστές συναντήσεις του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς -υγείας, εκπαίδευσης, δικτύων κλπ-, στο πλαίσιο μνημονίων συνεργασίας.

«Η Π.Ε. Λάρισας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται και παρόλο που ο ρόλος μας, βάσει του Σχεδίου, είναι κυρίως συντονιστικός, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για ο,τιδήποτε προκύψει» δήλωσε ο κ. Λιούπας.

Προηγούμενο άρθρο 2 θετικά κρούσματα covid στην Αγιά σε σύνολο 114 δειγμάτων
Επόμενο άρθρο Κρούσματα και αριθμός αναπαραγωγής R για την Περιφέρεια Θεσσαλίας