Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από όλα τα κόμματα στη Βουλή


Αυτό που βλέπουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας στη σκληρή καθημερινότητα που ζούνε μέσα στην πανδημία, αναγκάστηκε να παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά από το πολύωρο σφυροκόπημα που δέχτηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Παραδέχτηκε λάθη και αμέλειες και εν τέλει έκανε δεκτή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, που υποστηρίχτηκε και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την αναστολή των πλειστηριασμών και για την ενίσχυση μεέκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα των πιο αδύναμων νοικοκυριών.

Στην πρωτολογία του ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Όλοι καταλαβαίνουν, ακόμα και οι ίδιοι του οι ψηφοφόροι, πως αυτό είναι ένα απελπισμένο ψεύδος, που προσβάλλει τη νοημοσύνη τους.

Πριν από λίγες μόλις μέρες και ενώ ήδη τα κρούσματα και ο αριθμός των διασωληνωμένωναυξάνονταν ραγδαία, ενώ ήδη ακυρώνονταν προγραμματισμένα χειρουργεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ. Γιατί το δικό του νεοφιλελεύθερο μυαλό δεν αντιλαμβάνεται τη λέξη επίταξη όταν πρόκειται για τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα. Προφανώς, όταν λένε ότι έκαναν «ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν» για να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας εννοούν το «δώρο» των 30 εκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης προς τους κλινικάρχες, με το οποίο διπλασίασαν την ημερήσια αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών από 800 ευρώ σε 1.672 ευρώ.

Παραδεχτείτε, για να τελειώνουμε,πως ο μόνος θεός που προσκυνάτε είναι ο θεός του κέρδους και των συμφερόντων των εχόντων και ότι στον βωμό αυτού του θεού θυσιάζετε τα πάντα, ακόμα και τη δημόσια υγεία.

Παραδεχτείτε ότι δεν ανοίξατε τον τουρισμό για να σώσετε τον κλάδο, αλλά για να σώσετε τους touroperators . Χωρίς σχέδιο, χωρίς τεστ, χωρίς ασφάλεια, χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Παραδεχτείτε ότι δεν ευθύνονται πρωτίστως τα πάρτι της νεολαίας για την έξαρση της πανδημίας, αλλά εσείς που αφήσατε τα σχολεία να λειτουργούν με 27 μαθητές ανά τάξη και τους εργαζόμενους να στοιβάζονται καθημερινά στα λεωφορεία για να πάνε στη δουλειά τους.

Ο κόσμος είναι θυμωμένος και δικαίως, γιατί δεν ήταν η δική του «ανεμελιά» του καλοκαιριού, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε πρόσφατο διάγγελμά του, που έφερε το δεύτερο σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Ήταν η εγκληματική «ανεμελιά» του ίδιου και της κυβέρνησής του που,ενώ είχαν οκτώ μήνες στη διάθεσή τους για να προετοιμαστούν, άφησαν ανοχύρωτη τη χώρα και την κοινωνία απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που δυστυχώς έφτασε πολύ πιο νωρίς από όσο το περιμέναμε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πολύ σοβαρά άρρωστοι συνάνθρωποί μας, εκτός από όσους νοσηλεύονται με covid-19, να μην έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Αυτό συνιστά, κατά την άποψή μου, εγκληματική αμέλεια, για την οποία οφείλει να λογοδοτήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Και να λογοδοτήσει πρώτα στους πολίτες που δεν μπορούν να εγχειριστούν, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους, αλλά και στις οικογένειες όσων την έχουν ήδη χάσει.

Προηγούμενο άρθρο Στα 221.157.477 ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2021
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση της Ελληνικής Λύσης για το Φράγμα Αγιονερίου Ελασσόνας