Ειδήσεις

Κέλλας: Ενισχύουμε καθημερινά το σύστημα υγείας


Στην τηλεόραση του Kontra Channel και την ενημερωτική εκπομπή KONTRA 24, της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη, – “αντιμέτωπος” με τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό -, με θέμα το δεύτερο κύμα της πανδημίας και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, συμμετείχε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς σχετικά, παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για τις προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού και την δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ, από το καλοκαίρι του 2019 και μετά.

«Τον Μάρτιο προκηρύχτηκαν 942 θέσεων μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Τον ίδιο μήνα προκηρύχτηκαν 81 θέσεις μόνιμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές και μέσω ΑΣΕΠ 1209 θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, διαφόρων κλάδων και κατηγοριών.

Τον Μάρτιο, ακόμη, προσελήφθη επικουρικό προσωπικό ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, που ξεπερνούν τις 6.000, απόλυτα στοχευμένα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην μάχη του Covid-19.

Προσελήφθησαν 300 ιατροί για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Από τις 15/9 προσελήφθησαν 2280 νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, οι οποίοι εκπαιδεύονται στις ΜΕΘ, εργάζονται σε κυκλικό ωράριο και πληρώνονται κανονικά.

Όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, σε ένα χρόνο διπλασιάστηκε ο αριθμός τους. Από τις 557 το καλοκαίρι του 2019, σήμερα υπάρχουν 1082, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα ξεπεράσουν τις 1300», ανέφερε ο κ. Κέλλας.

Ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, εξήρε την σημαντική συμβολή και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε “σε αυτό το δεύτερο κύμα η ΠΦΥ συμμετέχει με 182 Κέντρα Υγείας και 42 Περιφερειακά Ιατρεία, στα οποία διενεργούνται το 30% των τεστ ημερησίως, αποσυμφορώνταςτα νοσοκομεία, ώστε να δύνανται να επιτελούν το έργο τους ”.

Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός ζήτησε απ’ όλους και κυρίως από τα πολιτικά πρόσωπα, να δίνουν το καλό παράδειγμα μέσα από την πιστή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων.

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Άμεση ένταση των ελέγχων για την πανδημία
Επόμενο άρθρο Στα 221.157.477 ευρώ ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2021