Πρωτοσέλιδο

Ακόμη 5 νέα ιδιωτικά επενδυτικά σχέδια 740.000 ευρώ στην Π.Ε. Λάρισας


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε σήμερα τις συμβάσεις ακόμη πέντε νέων ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 740.000 ευρώ που ξεκινούν να υλοποιούνται με χρηματοδότηση  από το πρόγραμμα Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, το οποίο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία ΑΕΝΟΛ.

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός:

«Ακόμη πέντε νέες επιχειρήσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ξεκινούν να λειτουργούν και εκσυγχρονίζονται.  Θέλω να ευχαριστήσω την ΑΕΝΟΛ που δεν σταματά να εργάζεται και δεν βρίσκει προσκόμματα, συναισθανομένη ότι έχει ένα κοινωνικό χρέος απέναντι σε όλους όσοι είναι δικαιούχοι στο πρόγραμμα Leader για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τη μεταποίηση.  Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι δεν παραδινόμαστε, συνεργαζόμαστε και δίνουμε ανάσες ελπίδας και προοπτικής. Στις δύσκολες στιγμές χρειάζεται όλοι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να υπερβαίνουμε  τις δυνάμεις μας και να καταβάλλουμε συλλογικές προσπάθειες με σύνεση για να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο. Το καλύτερο αύριο έρχεται μέσα από την εργασία,  τις επιχειρήσεις και του ανθρώπους  που επιχειρούν. Οι άνθρωποι που επιχειρούν καθημερινά,  μέσα από την προσπάθεια τους παράγουν περιφερειακό και εθνικό πλούτο, δημιουργούν θέσεις εργασίας και ρίχνουν χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε, να προσπαθούμε, να συνεργαζόμαστε και να δημιουργούμε».

 

Πρόεδρος Διαχειριστικής Επιτροπής προγραμμάτων Leader ΑΕΝΟΛ, Τάνια Δόκου:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να υπογράφω από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό,  5  νέες ιδιωτικές συμβάσεις που αφορούν σε τουριστικά καταλύματα και μεταποίηση,  συνολικού προϋπολογισμού 740.000, από τις 63 συνολικά ιδιωτικές συμβάσεις που έχουν εγκριθεί, με συνολικό προϋπολογισμό 14.800.000 ευρώ και  δημόσια δαπάνη 8 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε,  τέτοιες κινήσεις τονώνουν την τοπική αγορά, στηρίζουν  την επιχειρηματικότητα και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μας στην ΑΕΝΟΛ  και τον Περιφερειάρχη για τη καθοριστική συμβολή του  στην ολοκλήρωση του σημερινού εγχειρήματος».

 Πρόεδρος  Δ.Σ.  ΑΕΝΟΛ, Ελευθέριος Φουρκιώτης:

«Σήμερα υπογράψαμε τις συμβάσεις πέντε νέων ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων. Συγχαρητήρια στους επενδυτές που σε δύσκολες εποχές συνεχίζουν και επενδύουν. Η ΑΕΝΟΛ είναι πάντα δίπλα τους. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό γιατί με τη βοήθεια που δίνει στη μεταποίηση,  μπορούν και υλοποιούνται όλες οι επενδυτικές προτάσεις έργων  που κατατέθηκαν στην ΑΕΝΟΛ».

Προηγούμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Διαπεριφερειακές Σχέσεις στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας