Ειδήσεις

Μάξιμος: Να μπει τέλος στην “ομηρία“ συνταξιούχων με παράλληλη ασφάλιση


«Η απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού για το ασφαλιστικό σύστημα δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να“τρέξει”την προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος τουe-ΕΦΚΑ,ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της χρόνιας αναμονής στην καταβολή των προσαυξήσεων σε όσους συνταξιούχους είχαν παράλληλη ασφάλιση. Αυτό το ιδιότυπο “καθεστώς ομηρίας” για χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν πληρώσει και σε άλλα ταμεία επειδή είχαν δεύτερη απασχόληση, πρέπει να λήξει. Αυτό θα συνιστά μια πράξη δικαιοσύνης και ορθολογισμού. Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας θα ολοκληρώσουν γρήγορα αυτή τη, σύνθετη οπωσδήποτε,εργασία».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάνο Τσακλόγου σε σχετική του ερώτηση.

ΟΘεσσαλός πολιτικός μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχουκαλούσετο αρμόδιο υπουργείο να απαντήσει σε ποιες ενέργειεςθα προέβαινεγια την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων με τις συντάξεις χιλιάδων αυτοκινητιστών, γιατρών, μηχανικών κ.ά.,οιοποίοι κατά την περίοδο πουεργάζονταν ως μισθωτοί είχαν ασφάλιση και ωςελεύθεροι επαγγελματίες καιδικαιούνται προσαυξήσεις από τις εισφορές που είχαν καταβάλει και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα κατά τον εργασιακό τους βίο.

 

Στόχος η επιτάχυνση…

Στην απάντησή του ο υφυπουργόςκ. ΠάνοςΤσακλόγουενημερώνει τον κυβερνητικό βουλευτήότι «βρίσκεται σε εξέλιξη ηπροσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος τουe-ΕΦΚΑ στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας αναφορικά με την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου ασφάλισης ασφαλισμένων του.

Στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η ταχεία μείωση των εκκρεμοτήτων που αφορούν γενικότερα την έκδοση συντάξεων με πρώτο μέλημα την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ψηφιακή απονομή σύνταξης».

Προηγούμενο άρθρο Σαρωτικοί έλεγχοι για μάσκες και αποστάσεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο δρόμο Καρίτσα-Σπηλιά