Ειδήσεις

Μάξιμος: 7 νέα μέτρα για αντιμετώπιση της πανδημίας στη Βουλή


Στα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη Βουλή για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας μετά και τα κρούσματα σε βουλευτές και εργαζόμενους στο κοινοβούλιο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην έναρξη της συνεδρίασης της εν λόγω Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επέστησε την προσοχή προς όλα τα κόμματα «να τηρούνται επακριβώς οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις συνεδριάσεις, ο ανώτατος αριθμός που προβλέπεται για τους λόγους αντιμετώπισης της πανδημίας. Ήδη βρισκόμαστε σε έξαρση του δεύτερου κύματος, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Πριν λίγο στη Διάσκεψη των Προέδρων, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα, ελήφθησαν αποφάσεις για την “συστολή” -αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο- των δραστηριοτήτων της Βουλής:

  1. Θα υπάρχει μείωση των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα της ολομέλειας από 60 στους 50.
  2. Θα είναι πιο τακτικές οι διακοπές για εξαερισμό των αιθουσών συνεδριάσεων της Ολομέλειας ή της Γερουσίας που συνεδριάζουμε ως Επιτροπή.
  3. Θα υπάρχει αυστηρή τήρηση του χρόνου ομιλίας των βουλευτών για να μην έχουμε μακρές συνεδριάσεις, λόγω του αναγκαίου εξαερισμού.
  4. Στις εισόδους της Βουλής, θα υπάρχει θερμομέτρηση το επόμενο διάστημα, έλεγχος πυρετού.
  5. Θα αποφεύγουμε συνεδριάσεις των Ειδικών Επιτροπών που δεν έχουν σχέση με το νομοθετικό έργο, για να είναι όσο το δυνατόν πιο αραιή η φυσική παρουσία βουλευτών και εργαζόμενων υπαλλήλων στο κοινοβούλιο.
  6. Η Διάσκεψη των Προέδρων θα συνεδριάζει με μειωμένη σύνθεση και
  7. Η προτροπή είναι οι Επιτροπές να συνεδριάζουν περισσότερο μέσω τηλεδιάσκεψης και λιγότερο με φυσική παρουσία».

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι έχουν ανασταλεί οι επισκέψεις γκρουπ μαθητών ή μεμονωμένων πολιτών στο κοινοβούλιο, ενώ έχει υπάρξει και αντίστοιχη σύσταση για αποφυγή επισκέψεων και στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δρόμο Συκαμινέα – Ροδιά
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η έγκαιρη αποζημίωση είναι η μεγαλύτερη αγροτική μεταρρύθμιση που έκανε ο Πρωθυπουργός