Ειδήσεις

Κεντρική Οδός: Με το Kentriki Pass, ταξιδεύεις σε όλη τη χώρα!


Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ανανεώνεται η υπηρεσία διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS) και όλοι οι συνδρομητές Kentriki Pass, δίχως να απαιτείται να προβούν σε οποιαδήποτε πρόσθετη ενέργεια, θα μπορούν να πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές διελεύσεις τους, από τις ειδικές ηλεκτρονικές λωρίδες κάθε σταθμού διοδίων της χώρας!

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης, η Κεντρική Οδός παρουσίασε πρόσφατα και την 1η εφαρμογή αυτοκινητοδρόμων για κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή MyOdos προσφέρει ανάμεσα σε πολλά άλλα και την υπηρεσία Σχεδιασμός & Υπολογισμός Διαδρομής.

Κάθε οδηγός το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξει τον προορισμό του εντός της χώρας μας και σε λίγα δευτερόλεπτα η υπηρεσία προτείνει τη συντομότερη διαδρομή και ενημερώνει για το κόστος διοδίων για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων που θα χρησιμοποιηθούν!

Έπειτα, αν ο οδηγός είναι και συνδρομητής Kentriki Pass, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού ελέγχει το υπόλοιπο του λογαριασμού και αν χρειαστεί τον ανανεώνει με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας!

Η εγγραφή στην υπηρεσία Kentriki Pass είναι δωρεάν και μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:

  • Ηλεκτρονικά μέσω του www.kentrikipass.gr
  • Μέσω της εφαρμογής MyOdos
  • Με μια κλήση στην Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών (τηλ: 801 700 7000)
  • Με μια στάση στα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών. Πληροφορίες σχετικά με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βρίσκονται εδώ.

Μάλιστα σε περίπτωση τηλεφωνικής ή και διαδικτυακής αίτησης, ο πομποδέκτης Kentriki Pass αποστέλλεται χωρίς καμία χρέωση,  σε σημείο επιλογής κάθε συνδρομητή.

Τέλος, σημειώνουμε ότι μέσω της υπηρεσίας διαλειτουργικότητας  GRITS όλοι οι οδηγοί που είναι συνδρομητές οποιουδήποτε άλλου πομποδέκτη ελληνικού αυτοκινητόδρομου, (Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός, Εγνατία Οδός & Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»),θα μπορούν από τις 4 Νοεμβρίου να πραγματοποιούν τις διελεύσεις τους από τις ηλεκτρονικές λωρίδες σε όλους τους σταθμούς διοδίων που λειτουργεί και διαχειρίζεται η Κεντρική Οδός.

 

Προηγούμενο άρθρο Τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον covid
Επόμενο άρθρο Ίδρυση παγκοσμίου συμβουλίου ελληνικών εθνικοτοπικών οργανώσεων