Ειδήσεις

Κέλλας: Η ορθοδοξία ενισχύει την ταυτότητα των απανταχού ομογενών


Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για τα εθνικά θέματα είχαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ) και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λαρίσης, Χρήστος Κέλλας, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημέρωσε και δια ζώσης τον κ. Βλάση σχετικά με την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στο πλαίσιο της ΚΣΜ. Συγκεκριμένα, τον πληροφόρησε για την άμεση ανταπόκριση της ηγεσίας της ΚΣΜ στο αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας για ισχυρή καταδίκη της Τουρκίας από τα κράτη-μέλη, μέσω του Ιταλού γενικού γραμματέα, πρέσβη Σέρτζιο Πιάτζι, ο οποίος έθεσε το ζήτημα στα εκτελεστικά γραφεία του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κοινής δράσης των τριών οργανισμών κατά των τουρκικών προκλήσεων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την ελληνική διασπορά. Ειδικότερα, εστίασαν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα Αλβανίας, ο σεβασμός των δικαιωμάτων της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία του αλβανικού κράτους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στους Έλληνες των ΗΠΑ και την επιρροή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην αμερικανική εξωτερική πολιτική υπέρ της Ελλάδας.

Περαιτέρω, οι κ.κ. Κέλλας και Βλάσης επικεντρώθηκαν στα ελληνορθόδοξα πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και στην προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολής, ενώ ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι η Ορθοδοξία συμβάλλει στην ενίσχυση της ταυτότητας των ομογενών σε όλο τον κόσμο και στην εμβάθυνση των δεσμών τους με το ελληνικό κράτος.

Ακόμη, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με τον πόλεμο στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ, σημείωσαν πως η ανάμειξη της Τουρκίας σε μία ακόμη σύγκρουση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, ενώ υπογράμμισαν πως πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός και να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εύρεση ειρηνικής λύσης, υπό την αιγίδα της Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ. Επιπλέον, τόνισαν πως η συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αρμενίας συνιστά πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, που στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στην οδό Νικηταρά το Σάββατο 24 Οκτωβρίου
Επόμενο άρθρο Ο ΕΛΓΑ στο Δήμο Κιλελέρ για τις εκτιμήσεις των καταστροφών από τη θεομηνία Ιανός