Ειδήσεις

14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα από το Παν/μιο Θεσσαλίας


Με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με συμμετοχή 38 φοιτητών/ριών ολοκληρώθηκε η 14ης δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 στο Ουζερί «Τα Κύματα» στην παραλία του Βόλου με την υποστήριξη του Τμήματος της Τροχαίας Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 100 φιλικά αλκοτέστ.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο και ακολουθήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι οδηγίες ατομικής και συλλογικής υγιεινής για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. Τον συντονισμό της δράσης ανάλαβε η Χριστίνα Ρούση (Επίκ. Καθ. Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής)  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την συμμετοχή των φοιτητών/ριών: 1) Αγγέλη Μαρία-Ελένη, 2) Γιαλεδάκη Γεωργία, 3) Γεωργατζή Αικατερίνη, 4) Γκίζα Μαρία, 5) Γραμματικού Μαρία, 6) Δημητρίου Σαπφώ, 7) Ζιάγκου Μάνθα, 8) Ηλιοπούλου Μαρία, 9) Θεοχάρη Μαρία, 10) Καμπασακάλη Ελένη, 11) Καμπασακάλη Παναγιώτα, 12) Καμπογιαννόπουλος Γεώργιος, 13) Καρεσίου Γεωργία, 14) Κεΐσογλου Σταματία, 15) Κηπαράκη Εμμανουέλλα, 16) Κοιλιάρη Μαρία, 17) Κολαρετάκη Παρασκευή, 18) Κονδυλάκη Μαρία-Αγγελική, 19) Κοτσίνα Παρασκευή, 20) Μακρή Χρυσούλα, 21) Μαρτυγάκη Φωτεινή-Μαρία, 22) Μαστέλλου Αναστασία, 23) Ματζιούνη Ραφαηλία, 24) Μπάκα Αναστασία, 25) Μπριτζολάκη Μαρία, 26) Νικολάρα Μαρία-Αιμιλία, 27) Ντιούδη Ευαγγελία, 28) Ουρεϊλίδου Μαρία, 29) Παππά Μαρία, 30) Παρδάλη Αγγελική, 31) Πασχαλιά Μυρσίνη, 32) Πετρακάκη Άννα-Μαρία, 33) Πεχλιβανίδη Σαββούλα, 34) Πουλιάκη Έλενα, 35) Σαββάκη Αναστασία, 36) Σηφάκη Ελπίδα, 37) Τσιλιγγίρη Στυλλιανή,  και 38) Χρήστου Αθανασία. 
Δυο λόγια για την δράση:
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε την 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες  πόλεις στην Ελλάδα.  Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμα στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»! Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.  Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά, μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Εθελοντές  του Ι.Ο.ΑΣ. βρίσκονται σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι  «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».  Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από το Ι.Ο.ΑΣ., έχει συνδιοργανωτές τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας, την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών). Την δράση υποστηρίζουν επίσης (εκτός από το Π.Θ.), το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Πατρών, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πελοποννήσου, το Πολυτεχνείο Κρήτης (Εργαστήριο Ανανεώσιμων &  Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία CIVITAS DESTINATIONS και το Εργαστήριο Μεταφορών & Λήψης Αποφάσεων Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Προηγούμενο άρθρο Στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας ο Θανάσης Παιδής
Επόμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Συνάντηση για το έργο Προβλέπω