Ειδήσεις

Erasmus Days 2020 από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας διοργάνωσε τηλεημερίδα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού θεσμού Erasmus Days την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, με σκοπό την παρουσίαση και διάχυση των αποτελεσμάτων των σχεδίων Erasmus+που υλοποιούν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας. Η ΔΔΕ Καρδίτσας συμμετείχε παρουσιάζοντας τα σχέδια: «Inclusive Responsible Responsive Teachers (IRRT) – European Training Course for school teachers (and students) on emergency management and first aid through civic engagement» με ακρωνύμιο SOS School του οποίου έχει και τον συντονισμό, «Violence in Childhood and Adolescence: Assessment, Prevention and Overcoming – Positive Psychology Approach» με ακρωνύμιοAVCA και το «Network of Entrepreneurial Schools» με ακρωνύμιο NES τα οποία βαίνουν προς την ολοκλήρωσή τους. Πιο αναλυτικά:

-Το σχέδιο ‘’SOS School’’ αποσκοπεί στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μαθητών  και μαθητριών αλλά και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων λόγω φυσικών καταστροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον οδηγό περιλαμβάνεται ξεχωριστή ενότητα αντιμετώπισης των πανδημιών (συμπεριλαμβανομένης και  αυτής του Covid-19)  καθώς και διακριτό κεφάλαιο με οδηγίες και χρήσιμα ψηφιακά εργαλεία για την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία σε έκτακτες συνθήκες όπου προβλέπεται αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

– Το σχέδιο ‘’AVCA’’ αφορά στην πρόληψη και διαχείριση της ενδοσχολικής βίας και επιθετικότητας μέσω της θετικής προσέγγισης και αναγνώρισης της αξίας του «άλλου». Στο πλαίσιο του σχεδίου δημιουργήθηκε δικτυακή πύλη με ενημερωτικό υλικό, άρθρα, μελέτες περίπτωσης, καλές πρακτικές, πλήρης οδηγός ομαδοποίησης, καταγραφής και διαχείρισης περιστατικώνβίας όπως και γραμμή συμβουλευτικής για όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της σχολικής κοινότητας.

– Το σχέδιο ‘’NES’’αφοράστη δημιουργία ενός πρακτικού πλαισίου για τους μαθητές με σκοπό την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε βασικές αρχές επιχειρηματικότητας με τρόπο βιωματικό. Το σχέδιο έχει τη δυνατότητα να συμβάλλει στην προώθησητης επιχειρηματικήςνοοτροπίας ιδίως των νέων, καθώς η επιχειρηματικότητα έχει αναγνωριστεί ως ένας σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθρο Σε αυξημένη επιτήρηση λόγω covid η Λάρισα
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας