Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας: Ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων στα καστανοπερίβολα


Με τη Διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμιάς-Σκήτης συναντήθηκε ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ.  Χρήστος Κέλλας, λίγο πριν τη λήξη της περιόδου συγκομιδής του κάστανου, ενός σημαντικού προϊόντος για την τοπική οικονομία.

Ο πρόεδρος Βαγγέλης Μανίκας και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, ενημέρωσαν τον Λαρισαίο πολιτικό για τη φετινή παραγωγή, αναφέροντας ότι η ποιότητα του κάστανου παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, παρά την ξηρασία του καλοκαιριού, που επηρέασε αισθητά το μέγεθος των καρπών. Ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Κέλλα, ώστε να «τρέξουν» ζητήματα, που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη του συνεταιρισμού και ιδιαίτερα σχετικά με την περαιτέρω προώθηση του κάστανου τόσο στις εγχώριες αγορές, όσο και σ´ αυτές του εξωτερικού, ενώ τόνισαν, την αναγκαιότητα έργων υποδομής, με έμφαση στην άρδευση και κυρίως στην ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων, μέσω του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού. Τέλος, ευχαρίστησαν τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ, για το ενδιαφέρον και τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις του, τόσο για τη στήριξη του Συνεταιρισμού, όσο και της καστανοκαλλιέργειας γενικότερα.

Χρήστος Κέλλας

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κέλλας, αφού συνεχάρη τη διοίκηση του Συνεταιρισμού για την αξιόλογη δράση και την πολύτιμη συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, αναφέρθηκε στο ποιοτικό κάστανο του Μαυροβουνίου και του Κισσάβου, το οποίο παράγεται τόσο από το Συνεταιρισμό Ποταμιάς- Σκήτης, όσο και από τους αντίστοιχους, των Αμπελακίων, της Μελιβοίας και της Καρίτσας-Στομίου. Χαιρέτησε την ενασχόληση ολοένα και περισσότερων νέων παραγωγών με την καστανοκαλλιέργεια και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις ευοίωνες προοπτικές που παρουσιάζουν οι εξαγωγές του κάστανου. Ο Λαρισαίος πολιτικός αναφέρθηκε,ακόμη,στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της υπαίθρου, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ κι έχει ως στόχο τη στήριξη του Έλληνα παραγωγού, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, επισημαίνοντας πως προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το ΥΠΑΑΤ, το οποίο θέσπισε κίνητρα και φοροελαφρύνσεις για τα μέλη των Συνεταιρισμών».

 

Προηγούμενο άρθρο Καταγραφή και τεκμηρίωση της συλλογής του Μουσείου Κούκλας
Επόμενο άρθρο Καθαρίζονται τα ρέματα σε τοπικές κοινότητες της ΔΕ Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ