Ειδήσεις

2.056 ζημιές λόγω του Ιανού δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρίες


Μέχρι σήμερα έχουν δηλωθεί 2.056 ζημιές στις ασφαλιστικές εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ ως αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων και των πλημμυρών που έφερε η κακοκαιρία «Ιανός» στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου 2020.

Οι ζημιές αυτές αναλύονται ως εξής :

499 ζημιές αφορούν κατοικίες

821 ζημιές αφορούν επαγγελματικές εγκαταστάσεις

708 ζημιές αφορούν αυτοκίνητα

28 ζημιές αφορούν θαλάσσια σκάφη

Ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ δήλωσε σχετικά: «Ήδη οι ζημιές από τον «Ιανό» που δηλώθηκαν στις ασφαλιστικές εταιρίες ξεπερνούν τις 2.000, αριθμός που ενδεχομένως να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, όσο είναι σε εξέλιξη οι αναγγελίες των ζημιών, διαδικασία η οποία και σε αυτή την περίπτωση εξελίσσεται ομαλά. Αυτονόητο είναι ότι οι ασφαλισμένοι πολύ σύντομα θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους ώστε να καλύψουν τη ζημιά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Οι συνολικές ζημιές, βέβαια, δηλαδή ζημιές που συμπεριλαμβάνουν και τις ανασφάλιστες κατοικίες, επιχειρήσεις κ.λπ. σύμφωνα με πληροφορίες μετρούν πολλές χιλιάδες.

Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της αύξησης της συχνότητας και της σφοδρότητας των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια λόγω και της κλιματικής αλλαγής που εξελίσσεται ραγδαία. Σε διάστημα μικρότερο του ενάμιση μήνα είχαμε δύο παρόμοια φαινόμενα στη χώρα μας, τη «Θάλεια» και τον «Ιανό» που έφεραν θύματα και μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες.».

Αναλυτικότερα στοιχεία για τις απαιτήσεις αποζημιώσεων από τον «Ιανό» στον ασφαλιστικό κλάδο θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο για πρόσθετη χρηματοδότηση για τον Ιανό
Επόμενο άρθρο Χωρίς σχέδιο και οργάνωση στις πλημμύρες – Να περιμένουμε τα ίδια και στην ξηρασία ;