Ειδήσεις

Η κυβέρνηση να δώσει λύση στα αιτήματα αντί να στέλνει τα ματ να τους χτυπούν


Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ, η οποία αντί να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματα για την προστασία της υγείας και για την αναβάθμιση της μόρφωσής των χιλιάδων μαθητών που κινητοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα, επιστρατεύει την αστυνομική καταστολή όπως στην Αθήνα, τους εισαγγελείς και την τρομοκρατία, για να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Είναι γελασμένη αν πιστεύει πως έτσι θα σταματήσει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών, που προκαλεί η αντιλαϊκή πολιτική της, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Για τους μαθητές ο οργανωμένος αγώνας, είναι η μόνη επιλογή, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική, στον αυταρχισμό και την καταστολή, με την στήριξη του ταξικού εργατικού κινήματος και του γονεϊκού κινήματος.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, διεκδικεί σταθερά:

  • Μείωση των μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και να προστατευθεί η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το αναγκαίο αυτό μέτρο είναι ρεαλιστικό σε μια σειρά Δήμους (επαρχία, νησιά) με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων, που έκλεισαν. Σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, χρειάζεται γρήγορος σχεδιασμός για αξιοποίηση κατάλληλων δημόσιων κτιρίων, με κρατική ευθύνη.
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, για να καλυφτούν τα μεγάλα κενά και για να υπάρξουν άμεσα περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  • Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά).
  • Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο, χωρίς να απαιτείται η συνοδεία συγγενικού προσώπου.
  • Δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και το προσωπικό που απασχολείται στις σχολικές μονάδες. Υποχρεωτικά και δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν υπηρεσία από εδώ και πέρα, από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  • Αναβάθμιση και στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού όλων των δημόσιων νοσοκομείων και Κ.Ύ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες δράσεις/ενέργειες για το Ολοήμερο (σε πλήρη λειτουργία), τη Σίτιση, τα Κυλικεία, τον προαυλισμό – διαλείμματα, τα εργαστήρια υπολογιστών κ.λπ.
  • Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απαραίτητα σε πολλές οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.
  • Στήριξη και γενίκευση των δομών ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, για να μην μείνει κανένα παιδί πίσω στη μορφωτική διαδικασία.
  • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.
Προηγούμενο άρθρο Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα
Επόμενο άρθρο Θανάσης Παιδής: Στεκόμαστε πάντα κοντά στο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου