Κριτική Μάξιμου Χαρακόπουλου στην Ομιλία Παπανδρέου


 

Οι πολίτες εξαπατήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ

 «Ο πρωθυπουργός επέλεξε να δημιουργήσει συνθήκες σοκ στην ελληνική κοινωνία, ώστε να επιβάλλει το επαχθές μνημόνιο», δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Παπανδρέου στη Λάρισα. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο που έθεσε ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Παπανδρέου έθεσε και πριν τις ευρωεκλογές του 2009 το δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα και πριν τις εθνικές εκλογές το δίλημμα πάγωμα μισθών ή αυξήσεις και ανάπτυξη. Ο κόσμος γνωρίζει ότι επέλεξε τελικά τη βαρβαρότητα και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Επέλεξε να διασύρει διεθνώς τη χώρα και να υποδαυλίζει την όποια συναίνεση που του προσφέραμε, συστήνοντας εξεταστικές επιτροπές κατά παραγγελία. Επέλεξε να ακυρώσει την όποια αξιοπιστία της χώρας και να μας οδηγήσει σε κρίση δανεισμού και στο μνημόνιο. Τα στόματα σε Ελλάδα και Ευρώπη ανοίγουν και σταδιακά γίνεται συνείδηση στους πολίτες ότι οδηγηθήκαμε στο μνημόνιο με στρατηγική επιλογή. Εμμέσως το υπαινίχθηκε και η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών».

Ο Θεσσαλός πολιτικός απαντώντας και στις επιθέσεις του πρωθυπουργού στην ΝΔ υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε να παράσχει ακόμη και την υποτυπώδη συναίνεση στην τότε κυβέρνηση, προτάσσοντας κατεξοχήν το κομματικό του συμφέρον, ενώ ακόμη και σήμερα χρησιμοποιεί προπαγανδιστικούς ισχυρισμούς συκοφάντησης της αντιπολίτευσης με τη συνδρομή των εξαπτέρυγών του.

 «Οι πολίτες εξαπατήθηκαν και δεν θα δώσουν στην κυβέρνηση λευκή επιταγή για επιβολή νέων μέτρων», καταλήγει ο κ. Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως απέναντι στο αλαζονικό «Μαζί τα φάγαμε» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου η ΝΔ αντιπαραθέτει ένα μίγμα πολιτικής που ξαναφέρνει την ελπίδα.    

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Κατάρτισης Συνδυασμού Του Πασχόπουλου Γεωργίου
Επόμενο άρθρο ΆΝΟΙΓΜΑ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚ