Ειδήσεις

Σε Υπουργεία στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός


Ανοίγει  άμεσα η ειδική ηλεκτρονική  πλατφόρμα στην ιστοσελίδα gov.gr, όπου επιχειρήσεις και νοικοκυριά της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟΣ μπορούν να υποβάλλουν  αιτήσεις αποζημίωσης. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μετά από κύκλο συναντήσεων και συνεργασιών  που είχε στην Αθήνα   με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων ενημέρωσε για τα εξής:

       – Για τις αποζημιώσεις  επιχειρήσεων και νοικοκυριών:

Ανοίγει άμεσα  η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της ελληνικής κυβέρνησης www.gov.gr  όπου καταθέτουν αιτήσεις αποζημίωσης νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι αποζημιώσεις αφορούν την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση, με τη μορφή επιδόματος, ύψους 5.000 ευρώ για πληγέντα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και 8.000 ευρώ για  φυσικά και νομικά πρόσωπα ανά πληγείσα επιχείρηση.

«Ευχαριστώ για τη συνεργασία τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και όλους όσοι εργάζονται προκειμένου να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες»  δήλωσε ο  Κ. Αγοραστός. Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν ολοκληρώσει τις εκτιμήσεις ζημιάς σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις και  διαθέτουμε   επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να προχωρήσουν ακόμη πιο γρήγορα οι διαδικασίες. Οι φάκελοι  που ολοκληρώνονται αποστέλλονται άμεσα στο Υπουργείο.

– Για τις αποζημιώσεις  φυτικού και ζωικού κεφαλαίου:

Σε συνάντηση που είχε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, ανακοινώθηκε ότι  θα καλυφθεί στο 100% η ζημιά των πληγέντων αγροτών. Σε ότι αφορά στον γεωργικό εξοπλισμό, ακολουθείται ειδική διαδικασία για την αποζημίωση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικεί αποζημίωση 100% για τον κατεστραμμένο αγροτικό εξοπλισμό. Στο 100%   αποζημιώνεται και το ζωικό κεφάλαιο. «Οι διαδικασίες είναι πρωτόγνωρες, γρήγορες και διαφορετικές» δηλώνει ο κ. Αγοραστός.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών
Επόμενο άρθρο 13 νέα κρούσματα covid σε όλη τη Θεσσαλία