Ειδήσεις

Μάξιμος: Η δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της απέναντι σε όσους υπονόμευσαν τη δημοκρατία


Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου για την νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά, που οδήγησε στο σκαμνί την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, είχα δηλώσει την ημέρα της σύλληψης των στελεχών της, στις 28 Σεπτεμβρίου 2013, ότι “η δολοφονία του Παύλου Φύσσα λειτούργησε ως καταλύτης αποκαλύψεων για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής που μέχρι πρότινος κινούνταν στο σκοτάδι. Πλέον οι μάσκες έπεσαν. Η κυβέρνηση υπό τις εντολές του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει την αποφασιστικότητα να επιβάλλει τη νομιμότητα και να διασφαλίσει τη σταθερότητα στη χώρα. Η συντεταγμένη πολιτεία επιτελεί στο ακέραιο την αποστολή της. Τώρα πια το λόγο έχει η δικαιοσύνη”.

Η ελληνική δικαιοσύνη σήμερα έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της απέναντι σε όσους υπονόμευσαν τη δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος και τέλεσαν απεχθή εγκλήματα κατά συνανθρώπων μας. Η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σε συνέχεια της κοινωνικής και εκλογικής της περιθωριοποίησης, καταδεικνύει τα ισχυρά θεσμικά ανακλαστικά του ελληνικού κράτους. Τα όσα βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία από την ανάπτυξη ενός ακροδεξιού εξτρεμισμού, τις πληγές που άνοιξε στην ελληνική κοινωνία αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον. Μην λησμονούμε άλλωστε ότι βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιόν μας είναι η πολιτική ομαλότητα και η εθνική συνεννόηση».

 

Προηγούμενο άρθρο Από 9-11 Οκτωβρίου το 23ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος
Επόμενο άρθρο ΙIPA: Προσφορά τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Φαρσάλων