Ειδήσεις

Σε Βασιλί και Ευύδριο Φαρσάλων ο Χρήστος Κέλλας


“Εκατό ευρώ το στρέμμα, τουλάχιστον, ως προκαταβολή για τις καλλιέργειες βαμβακιού, που καταστράφηκαν ολοσχερώς, ζήτησα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη”.

Αυτό μετέφερε σε αγρότες στο Βασιλί και στα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού επαρχίας Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ» στο Ευύδριο, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χωριά της επαρχίας, δεκαπέντε ημέρες μετά την καταστροφική θεομηνία.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μάλιστα, συνομιλώντας με τους συγκεντρωμένους βαμβακοπαραγωγούς, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μάκη Βορίδη, προκειμένου ο Υπουργός να ακούσει από πρώτο χέρι τα αιτήματα τους, που σχετίζονται με την καταβολή έγκαιρων και γενναίων αποζημιώσεων. Ο Υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι “όλα όσα υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την καταβολή των αποζημιώσεων και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και πάγιο κεφάλαιο θα υλοποιηθούν σύντομα και η προκαταβολή που θα λάβουν θα είναι γενναία”.

Ο Χρήστος Κέλλας, συζήτησε, ακόμη, στο Βασιλί,  με τους κατοίκους της πληγείσας κοινότητας, για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών σε υποδομές και σπίτια, αλλά και την διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πύλης για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

«Από την πρώτη στιγμή της πρωτόγνωρης θεομηνίας, βρέθηκα στις πληγείσες περιοχές και υποσχέθηκα στους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων ότι θα παρακολουθώ από κοντά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος για την οικονομική τους ενίσχυση. Όπου παρουσιαστεί πρόβλημα θα είμαστε παρόντες, προκειμένου να δώσουμε τις λύσεις που χρειάζονται», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του.

Κατά την επίσκεψη του Χρήστου Κέλλα στο Βασιλί, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Μπόγκας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κατωχωρίου κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, ενώ στην επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό στο Ευύδριο το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θανάσης Καραίσκος, ο Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευυδρίου κ. Νίκος Γούσιος και μέλη του Συνεταιρισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Αποχώρηση-διαμαρτυρία Μ. Χαρακόπουλου από την Ομάδα φιλίας Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν
Επόμενο άρθρο Δυο σύγχρονα γήπεδα τέννις και ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Συκούριο