Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Τιμούμε αυτούς που έπεσαν για την Απελευθέρωση


Στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Θανάσης Παιδής συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την 108η Επέτειο Απελευθέρωσης της Ελασσόνας.

Με αυτόν τον τρόπο απέτισε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όσους έπεσαν, όπως και σε αυτούς που συνέχισαν τον αγώνα που οδήγησε στην Απελευθέρωση της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας από τον Τουρκικό ζυγό στις ένδοξες εκείνες ημέρες του 1912.

Το Μεγάλο Ελευθεροχώρι ήταν το πρώτο χωριό που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και εξ αυτού του λόγου ξεκίνησαν σήμερα, από εδώ, οι εκδηλώσεις με επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στο Ηρώο τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πεσόντες, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Παιδής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι και να ανταλλάξει απόψεις για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Σήμερα αποτίσαμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όσους έπεσαν, όπως και σ’ αυτούς που συνέχισαν τον Αγώνα, που οδήγησε στην Απελευθέρωση της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής μας από τον Τουρκικό ζυγό. Η θυσία, 108 χρόνια μετά, παραμένει άσβεστη στη μνήμη μας και εμείς οφείλουμε να την διατηρήσουμε ζωντανή μεταλαμπαδεύοντάς την στις επόμενες γενιές.

Παράλληλα, για ακόμη μία φορά, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τους συμπατριώτες του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου για τα θέματα που τους απασχολούν, όπως και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα μείνουμε πάντα κοντά στους κατοίκους του Μεγάλου Ελευθεροχωρίου, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπούν τον τόπο τους, καθώς μένουν και παράγουν στην περιοχή τους. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε με έμπρακτο τρόπο και με μοναδικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας τους» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Προηγούμενο άρθρο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες
Επόμενο άρθρο Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας