Ειδήσεις

Μάξιμος: Οι Φαρσαλινοί αγωνιούν για την επόμενη μέρα


«Επιτέλους, πρέπει να οχυρώσουμε τον τόπο μας απέναντι στην Κλιματική Αλλαγή! Μικρά αντιπλημμυρικά έργα, όπως στοιχειώδες καθάρισμα και εκβαθύνσεις τάφρων, αλλά και μεγάλα, όπως το φράγμα της Σκοπιάς, που σέρνεται στα συρτάρια εδώ και δεκαετίες και το οποίο θα λειτουργήσει, τόσο ως αντιπλημμυρικό, όσο και ως αρδευτικό και υδρευτικό, πρέπει να προχωρήσουν τώρα!»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των καταστροφών του κυκλώνα «Ιανού», αναφορικά με τις υποδομές των Φαρσάλων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, προσθέτοντας:

«Οι υποδομές υδραυλικών έργων έχουν καταστραφεί στο σύνολό τους, ενώ ζημιές έχουν υποστεί γεφύρια και σημαντικό τμήματης οδοποιίας. Ήδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μετά από έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, ενέκρινε και ξεκινούν:

Α) Η κατασκευή της γέφυρας που συνδέει τον Δίλοφο με το Αχίλλειο και τα Φάρσαλα, με σκοπό τις επόμενες εβδομάδες να είναι έτοιμη για χρήση.

Β) Η αποκατάστασητου δρόμου Δένδρα – Ναρθάκι – Σκοπιά, της εθνικής οδού Φαρσάλων – Βόλου καθώς και του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρώ απαραίτητη την περαιτέρω οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των πληγέντων – 5.000 και 8.000 ευρώ, αντιστοίχως για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναστολή κατασχέσεων, πλειστηριασμών και κρατήσεων έως 30.9.2021, την εξάμηνη αναστολή όλων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και την τροπολογία για την παράταση δήλωσης αδήλωτων τετραγωνικών στους ΟΤΑ έως τις 31.12.2020, την ισχύ της οποίας αιτήθηκε για όλουςζήτησε από τον κ. Σταϊκούρα:

  1. Την ένταξη των επιχειρήσεωντων πληγέντων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.
  2. Την αποζημίωση των αγροτών για ζημιές σε γεωργικά μηχανήματα και οχήματα, πομόνες, λάστιχα, λεβητοστάσια και λοιπό εξοπλισμό.
  3. Την ανταπόκριση στο αίτημα του δημάρχου Μάκη Εσκίογλου για αποζημίωσηόλων των σπιτιών που υπέστησαν καταστροφές, ασχέτως εάν πρόκειται για πρώτη ή δεύτερη κατοικία.
  4. Την αποζημίωση όσωνδιαθέτουν αποθήκες γεωργικών προϊόντων και τα αποθέματά τους καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές.

Προσθέτως, ο κ. Κέλλας έθεσε και το αίτημα του Επιμελητηρίου Λάρισας για την ενσωμάτωση όλων των υπηρεσιών διαφήμισης στην προσαυξημένη έκπτωση διαφημιστικής δαπάνης, καταθέτοντας σχετική επιστολή στα πρακτικά.

Αποζημιώσεις και για Φαλάνη, Ροδιά και Βρυότοπο

Επιπλέον, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ επισήμανε ότι τα κεντρικά ΜΜΕ δεν παρουσιάζουν επαρκώς την έκταση των καταστροφών στα Φάρσαλα, ενώεστιάζουν στην Καρδίτσα και σε άλλες πληγείσες περιοχές της χώρας, προσθέτοντας ότι καταστροφές υπέστησαν και άλλες περιοχές της Λάρισας, όπως η Φαλάνη,οΒρυότοπος και η Ροδιά, για τις οποίες ζήτησε αποζημιώσεις.

Ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, με την εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση μετάβαση κυβερνητικού κλιμακίου στα Φάρσαλα και την απόφασή του για την ταχύτατη οικονομική συνδρομή των πληγέντων, καταρρίπτοντας την επιχειρηματολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους είπε χαρακτηριστικά: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».

Καλύπτονται και τα τελευταία κενά

Κλείνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής της ΝΔ, αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την παιδεία, σημείωσε ότι για πρώτη φορά, μετά από μία και πλέον δεκαετία, πραγματοποιήθηκαν 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, προσθέτοντας ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται στο ξεκίνημά της και έχουν ήδηπροσληφθεί 32.000 αναπληρωτές, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται ακόμη 5.000 προσλήψεις.

Προηγούμενο άρθρο Ρένα Καραλαριώτου: Υλοποιήστε τις αποφάσεις του ΔΣ για την Φιλαρμονική του ΔΩΛ
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία στον Άγ. Αχίλλιο για την Παναγία Γοργοϋπήκοο