Ειδήσεις

Μάξιμος: Η μάσκα ασπίδα προστασίας για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα!


«Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι μαζί σας στον αγιασμό για την έναρξη του σχολικού έτους, σε ένα από τα σχολεία, όπου μετά από τις συντονισμένες προσπάθειές μας, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά τα λυκειακά τμήματα. Ήταν μια απόφαση του υπουργείου Παιδείας που ανακούφισε μαθητές και γονείς, και δικαίωσε την επιμονή μας για να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο Γυμνάσιο-Λύκειο Κοιλάδας Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν αντιδράσεων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και του δεκαπενταμελούς των μαθητών, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην οποία και έθεσε εμφαντικά το θέμα, και τελικώς έγινε αποδεκτό το αίτημα της λειτουργίας των ολιγομελών λυκειακών τμημάτων στα 7 λύκεια σε κωμοπόλεις και κεφαλοχώρια του νομού και συγκεκριμένα σε Αγιά, Αρμένιο, Κοιλάδα, Μακρυχώρι, Πλατύκαμπο, Συκούριο και Τσαριτσάνη.

 

Άσκηση υπομονής…

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που παραβρέθηκε, επίσης, στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο ΕΠΑΛ Φαρσάλων απευθυνόμενος στους μαθητές, τόνισε ότι «φέτος θα είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις που επιβάλλει η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τα προτεινόμενα από τους λοιμοξιολόγους μέτρα. Ιδιαίτερα, η χρήση της μάσκας συνιστά μια πραγματική ασπίδα προστασίας για εμάς και κυρίως τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Γιατί, κανείς δεν θα ήθελε, άθελά του, να μεταφέρει στο σπίτι έναν επικίνδυνο ιό -ιδίως για τις πιο ευάλωτες κατηγορίες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Γι’ αυτό και πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας σε κάποιες σειρήνες του παραλογισμού που φωνάζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Ήδη, σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί απ’ όσους πέρασαν την περιπέτεια αυτή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Το σημαντικό είναι στο προσκλητήριο που θα γίνει του χρόνου, που πρώτα ο Θεός θα έχουμε ξεπεράσει αυτή τη δοκιμασία, να είμαστε όλοι παρόντες, όχι μόνο εμείς αλλά και όσοι αγαπάμε που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Ας δούμε, λοιπόν, αυτή τη δοκιμασία ως μια άσκηση υπομονής!

Όμως, σχολείο σημαίνει πάνω απ’ όλα μάθηση, σημαίνει λήψη εφοδίων για να σταδιοδρομήσει στην ζωή του ένας άνθρωπος και να γίνει χρήσιμος στην κοινωνία. Ιδιαίτερα για εμάς τα παιδιά της επαρχίας, το δημόσιο σχολείο είναι το όχημα κοινωνικής κινητικότητας. Αυτό μας δίνει εφόδια για να έχουμε ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή. Γι’ αυτό θέλω να σας ευχηθώ καλή πρόοδο, να ακούτε τους καθηγητές σας, να εργάζεσθε με συνέπεια, να κάνετε όνειρα και να θέτετε υψηλούς στόχους στη ζωή σας!».

 

Προηγούμενο άρθρο Αποκαθίσταται η λειτουργία του αντιπλημμυρικού αντιλιοστασίου Μελισσοχωρίου
Επόμενο άρθρο Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας: Η κατάσταση της Ένωσης το 2020