Ειδήσεις

Στο Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 8ης ΕΜΑΚ


Εθιμοτυπική επίσκεψη στο δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο πραγματοποίησαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της 8ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) αντιπύραρχοι Χρήστος Ζουναλής και Παναγιώτης Κασκαμπάς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση για θέματα που άπτονται της συνεργασίας του δήμου Κιλελέρ και της 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Ο δήμαρχος εξήρε το έργο των ανδρών της Μονάδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάθε εποχή  προασπίζουν την ανθρώπινη ζωή, τις περιουσίες καθώς και το περιβάλλον καιόποτε απαιτηθεί, σε συνεργασία με όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις εθελοντικές οργανώσεις, αντιμετωπίζουν με επιτυχία δύσκολα ή έκτακτα περιστατικά, υπερβάλλοντες εαυτούς.

Ο διοικητής αναφέρθηκε εκτενώς τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η ΕΜΑΚ όπως είναι η αντιμετώπιση ειδικών πυρκαγιών (διυλιστήρια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις κ.λπ.), η παροχή βοηθείας και η αντιμετώπιση καταστροφών από σεισμούς, η αντιμετώπιση εκτεταμένων καταστροφών από πλημμύρες και άλλες θεομηνίες, η αντιμετώπιση διαρροών και διαφυγών επικίνδυνων χημικών ουσιών και άλλων περιβαλλοντολογικών ατυχημάτων καθώς και ενίσχυση των κατά τόπους αρμοδίων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση μεγάλων δασικών και αστικών πυρκαγιών.

Στην συνάντηση τονίστηκε επίσης, και από τις δύο πλευρές,η διάθεση για στενή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ της 8ης ΕΜΑΚ και του Δήμου Κιλελέρ σε σειρά θεμάτων που αφορούν τους δύο φορείς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου, Καθαριότητας και ΠεριβάλλοντοςΒάνα Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Τεχνικών Έργων και Οικονομικών Αλέκος Χονδρονάσιος.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Καρότο και μαστίγιο για τις επιστροφές μεταναστών!
Επόμενο άρθρο Σε 5η ΥΠΕ και ΠΓΝΛ ο Χρήστος Κέλλας