Ειδήσεις

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ με Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής


Η ανάγκη να αντιμετωπιστούν προβλήματα που πλήττουν σωρευτικά την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών επιχειρήσεων αποτέλεσαν θέματα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 8 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης επισήμανε ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το φορολογικό περιβάλλον, να τηρούνται οι κανόνες ανταγωνισμού, να αποτελέσουν παρελθόν οι καθυστερήσεις του επενδυτικού νόμου στην υλοποίηση των παραγωγικών επενδύσεων, να ενισχυθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός και να βελτιωθεί γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις. Τόνισε ότι είναι αναγκαία όσο ποτέ, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας καθώς και η ταχύτερη διεκπεραίωση επιχειρηματικών και αναπτυξιακών σχεδίων, αδειοδοτήσεων και διευκολύνσεων για όλες τις επιχειρήσεις και την υλοποίηση fast track επενδύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στα εργαλεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί η επιχειρηματική κοινότητα και συγκεκριμένα στο από το πρόγραμμα Next Generation EU με χρηματοδοτική ισχύ 750 δισ. ευρώ, προκειμένου να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας καθώς και στις δυνατότητες για περισσότερες επενδύσεις και εν τέλει την ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω Το Next Generation EU αποτελεί μια ισορροπημένη και δίκαιη πρόταση για την ανάκαμψη στην ΕΕ, με σκοπό την της ανάσχεσης της ανεργίας και την επανεκκίνηση της βιομηχανίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε πως «στην ενδιάμεση Έκθεση για το Σχέδιο Ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τονίζεται ότι η  σταδιακή αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων μεσαίου και μεγάλου μεγέθους είναι προτεραιότητα» και «αποτελεί προϋπόθεση για την αύξηση της παραγωγικότητας σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας, όπως και για την ενίσχυση των εξαγωγών». Προτείνεται επίσης η καλύτερη διασύνδεση επιχειρήσεων μικρού και μεσαίου μεγέθους με τις μεγαλύτερες και οι συνέργειες μεταξύ αυτών, ώστε να ενισχυθεί έμμεσα και περαιτέρω η εξωστρέφεια της οικονομίας.

Με κοινό παρονομαστή την αλληλεγγύη  τις συνέργειες και τις ανάγκες του συνόλου των επιχειρήσεων, ο ΣΘΕΒ ως επιχειρηματικός φορέας θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε θέματα που αγγίζουν την πραγματική οικονομία,  ενισχύουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Θεσσαλίας και διατηρούν τις θέσεις εργασίας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ν. Καρδούλας: Κρούσματα covid-19 και δείκτης Rt ανά Νομό & Περιφέρεια από 1/7 έως 9/9
Επόμενο άρθρο Το 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2020 στη Θεσσαλία