Ειδήσεις

Ενημερωτικό για την συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Λάρισας την πρώτη με την νέα του σύνθεση


Συνεδρίασε την Παρασκευή 4/9/2020 το ΠΥΣΔΕ Λάρισας με την νέα του σύνθεση και με ημερήσια διάταξη:

–  ενστάσεις συναδέλφων- ισσων  στα οργανικά κενά.

Από την εξέταση των ενστάσεωνανατράπηκαν οι τοποθετήσεις που  είχαν γίνει από το ΠΥΣΔΕ στην πράξη 53/21-7-2020,με τριμελή σύνθεση (πρώην ΔΔΕ,Κώστας Κοντσιώτης και κ. Κουτσιάη ως αναπληρωματικό μέλος). Ειδικά στην Ειδική Αγωγή ανατράπηκαν όλες οι τοποθετήσεις   ομόφωνα από το νέο  συμβούλιο, επιβεβαιώνοντας μας για μια  ακόμη  φορά (προηγούμενο ενημερωτικό μας).

Συζητήθηκαν επίσης εκτός ημερήσιας διάταξης:

Α.Εννιά αιτήσεις εκπαιδευτικών για ιδιωτικό έργο οι οποίες είχαν επείγον χαρακτήρα λόγω προθεσμιών κατάθεσης της έγκρισης. Επίσης  μία αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας. Ελέγχτηκαν και  εγκρίθηκαν όλες ομόφωνα.

Β. Προσδιορισμός  διαδικασίας  κάλυψης των λειτουργικών κενών.   Εδώ η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ επέλεξε μια διαδικασία διαβάζοντας την νομοθεσία κατά την γνώμη μας  ανάποδα. Εμείς βάλαμε την πρόταση μας όπως στο ενημερωτικό(ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  11   30 /  8/2020), και  προσπαθήσαμε με συγκεκριμένα παραδείγματα να εξηγήσουμε γιατί η διαδικασία που προτείνουμε   είναι ενιαία, διαφανής και δίκαιη αλλά η Πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ  είχε   διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα:

Η ΔΔΕ  ζήτησε από τα σχολεία πίνακες με τις ώρες Α ανάθεσης και  στην  ουσία αφαίρεσε  το  δικαίωμα των συναδέλφων να συμπληρώνουν με Β ανάθεση  το  ωράριό τους , όπως  πολύ  καθαρά  ο  νόμος  ορίζει στις  λειτουργικές  τοποθετήσεις. Αυτό σημαίνει ότιδεκάδες  επιπλέον εκπαιδευτικοί θα  προστεθούν  σε   αυτούς  που  μέχρι  σήμερα  συμπλήρωναν  σε δύο και παραπάνω  σχολεία. Δεν  καταλαβαίνουμε τι  εξυπηρετεί η  παραπάνω  ενέργεια της  πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ και  τους  καλούμε  για  μια ακόμα  φορά να αναθεωρήσουν  την  απόφαση  αυτή που  θα  επιφέρει  χάος  στα  σχολεία.

Σύμφωνα με  την απόφαση  του ΠΥΣΔΕ θα αναρτηθούν οι πίνακες με τα κενά στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης και θα κληθούν  οι ονομαστικά  οργανικά υπεράριθμοι να τα δηλώσουν μέχρι την Δευτέρα. Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι τα εξής:

  • Οι οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί της σχολική μονάδας που δεν καλύπτουν το ωράριό τους με μαθήματα Α ανάθεσης καιη νομοθεσία τους δίνει το δικαίωμα να το συμπληρώσουν με μαθήματα Β ανάθεσης(μέχρι 11 ώρες) τι θα απογίνουν;
  • Γνωρίζουν ότι έχουμε μπει στην νέα σχολική χρονιά και έχει ξεκινήσει η διαδικασία κάλυψης λειτουργικών κενών, (άρα δεν  υπάρχει  η  έννοια  της  οργανικής  υπεραριθμίας) ;
  • Γνωρίζουν ότι οι ονομαστικά οργανικά υπεράριθμοι πρόεκυψαν από άλλους πίνακες;
  • Γνωρίζουν ότι η διαδικασία που αποφάσισαν επιφέρει σοβαρές αλλαγές στην λειτουργία των σχολείων και στις τοποθετήσεις των συναδέλφων -ισσων;
  • Τι θα  συμβεί  με  τη  συμπλήρωση  του  ωραρίου  των  διευθυντών; το  έχει  σκεφτεί η πλειοψηφία  του ΠΥΣΔΕ;

Θα πρέπει να ξέρει η ΔΔΕ και πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ζιάκα ότι ο ρόλος μας σαν αιρετών εκπροσώπων του κλάδου μεταξύ άλλων είναι να ελέγχουμε το ενιαίο της διαδικασίας για όλους τους εκπαιδευτικούς και θα κριθούμε όλοι γι αυτό.

Όσο για τα ζητήματα διαφάνειας , ισοτιμίας ,ενημέρωσης με ανάρτηση μορίων, δηλώσεων, προτιμήσεων κλπ  που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές  συναδέλφων-ισσων στα οποία δεσμεύτηκε ενώπιων τακτικών και αναπληρωματικών μελών του συμβουλίου στην εισηγητική της ομιλία,μένει να αποδειχτούν στην πράξη.Με πρώτο βήμα την ανάρτηση μορίων και  δηλώσεων προτιμήσεων σχολικών μονάδων των εκπαιδευτικών που θα πάρουν μέρος στην διαδικασία των λειτουργικών κενών, πριν την τοποθέτηση τους. Έτσι ώστε  έγκαιρα  να γίνει ο έλεγχος  και να διορθωθούν τυχόν λάθη και να έχουμε τις  όσο το δυνατό λιγότερες ενστάσεις. Υπενθυμίζουμε  ότι  για  χρόνια  ως  παράταξη δίνουμε  μάχη  για  να καθιερωθεί  η πλήρης  και  ισότιμη ενημέρωση  των  συναδέλφων  για τα  ζητήματα των  υπηρεσιακών  μεταβολών. Είμαστε  η  μόνη  παράταξη που οι αιρετοί  της ανακοινώνουν  δημόσια  τα  πάντα. Έτσι  θα  συνεχίσουμε!

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Τροχαίο στη Λάρισα: Δύσκολο χειρουργείο για τον 16χρονο που έπεσε από γέφυρα