Ειδήσεις

Θ. Νασιακόπουλος: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ασύρματου δικτύου για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο


Ο Δήμος Κιλελέρ αποτελεί ένας από τους 2000+ Ευρωπαϊκούς Δήμους που έλαβαν το κουπόνι WiFi4EU και προχώρησε επιτυχώς στην εγκατάσταση ασύρματου δικτύου σε διάφορα σημεία σε όλο τον Δήμο με παροχή ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους του πολίτες και τους επισκέπτες του. Η πρωτοβουλία WiFi4EU προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε Δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε συνεργασία με την εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy, προχώρησε στην εγκατάσταση ασύρματων σημείων σύνδεσης WiFi4EU, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο, σε κοινοτικά καταστήματα και πλατείες στις Τοπικές  Κοινότητες Κυπαρίσσου, Μικρού Βουνού, Αγίου Γεώργιου, Δοξαρά, Μαυροβουνίου, Ψυχικού, Νέας Λεύκης, Καλού Νερού, Σοφού και Νέων Καρυών.

Για την κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων σε ποιότητα και χωρητικότητα του δικτύου του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, αξιοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Κιλελέρ, υβριδική τεχνολογία ενοποίησης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Η σύνδεση επιτυγχάνεται απλά χωρίς την χρήση κωδικού, με επιλογή του δικτύου «WiFi4EU-DimosKileler» και αποδοχή των όρων χρήσης του.

Με την υλοποίηση των παραπάνω σημείων και σε συνδυασμό με το υπόλοιπο ανεξάρτητο δημοτικό ασύρματο δίκτυο, ο Δήμος Κιλελέρ έχει καλύψει το σύνολο των οικισμών με WiFiHotSpots σε δημόσιους χώρους. Θα συνεχίσει βέβαια να παρέχει στους δημότες, ελεύθερο δίκτυο και σύγχρονες ψηφιακές υπηρεσίες με στόχο την εξυπηρέτηση τους, την αναβάθμιση και ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.

Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Η/Υ του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής και Επικονωνίας Κώστα Ακριβούλη (τηλ: 2413507202) , για να ενημερωθούν επ΄ ακριβώς για τον τρόπο που μπορούν να γίνουν κοινωνοί του εγχειρήματος.

Σχετικά με το Πρόγραμμα WiFi4EU ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Δήμος μας πάντα προοδευτικός και αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φροντίζει να παρέχει στους δημότες του σύγχρονες υπηρεσίες. Με την εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου, τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες της περιοχής μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κανένα κόστος. Στα πλαίσια της ψηφιακής πολιτικής λοιπόν, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη σημείων ελεύθερης πρόσβασης στα πρότυπα πολλών Δήμων προκειμένου να εγγυηθούμε πρόσβαση στο διαδίκτυο με μηδενικό κόστος σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας για όλους τους πολίτες αλλά για και τους επισκέπτες τους. Το έργο ανάπτυξης σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο Διαδίκτυο ήταν απαραίτητο και υλοποιήθηκε με επιτυχία δεδομένου ότι το διαδίκτυο θεωρείται πλέον κοινωνικό και δημόσιο αγαθό.

Σχεδιάζεται επίσης, με στόχο να υλοποιηθεί άμεσα, η δημιουργία μιας σύγχρονης ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα παρέχει πολλές δυνατότητες στους συμπολίτες μας όπως είναι η παροχή υπηρεσιών και η απάντηση των αιτημάτων τους ηλεκτρονικά».

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε τομάτα επιτραπέζια και θερμοκηπίου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αγώνας για καταβολή των ΠΣΕΑ 2017 φέτος