Ειδήσεις

Διευκρινίσεις για τις συνθήκες που θα λειτουργήσουν οι χειμερινές θεατρικές σκηνές ζητά η Άννα Βαγενά


Άμεσες διευκρινίσεις για τους όρους και τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσουν οι χειμερινές θεατρικές σκηνές ζήτησε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενάαπό τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, μέσω σχετικής επιστολής,που απέστειλε στις 2/09/20 και την οποία κοινοποίησεστην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η Άννα Βαγενά, η χειμερινή θεατρική περίοδος πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, με πολλά θέατρα να έχουν ανακοινώσει την έναρξη των παραστάσεών τους κατά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία πληροφόρηση σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσουν τα θέατρα, ούτε έχει ανακοινωθεί κάποιο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κλείνοντας, η βουλευτής επισημαίνει πως είναι εξαιρετικά επείγον να διευκρινιστεί αυτό το θέμα, που προσθέτειένα ακόμα στοιχείο αβεβαιότητας στην ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση των θεατρικών επιχειρήσεων και  των εργαζόμενων σε αυτές.

Προηγούμενο άρθρο Επτά νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Το Εργατικό Κέντρο για το άνοιγμα των σχολείων και ιδιωτικών δομών εκπαίδευσης