Ειδήσεις

Ενημέρωση-κάλεσμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου


Σε μια περίοδο πρωτόγνωρη για όλους μας και ιδιαίτερα για το επάγγελμά μας καταφέραμε πολλά. Πολλοί περισσότεροι καταλάβαμε την κρίσιμη σημασία του Σωματείου ειδικά τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε, αποτέλεσμα αυτής της ανάγκης ήταν η δημιουργία του παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Είναι σημαντικό ότι στις πιο δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δεκαετιών που έχουμε βρεθεί σήμερα καταφέραμε να βγούμε μπροστά και να μη διαλυθούμε μπροστά στις δυσκολίες. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις μαζί με άλλα Σωματεία του κλάδου μας που δεν έχουν ξαναγίνει. Φέραμε τα αιτήματά μας στο προσκήνιο, στριμώξαμε την Κυβέρνηση.

Μπορεί να μην κερδίσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας, να είχαμε μόνο κάποιες μικρές κατακτήσεις, όμως έγινε κάτι πιο σημαντικό. Ενωθήκαμε σαν κλάδος, βρεθήκαμε πίσω από το πανό του Συλλόγου μας σε μαζικές κινητοποιήσεις που τράβηξαν τα βλέμματα όλων, που άνοιξαν τη συζήτηση στον κλάδο, που έφεραν πολλούς συναδέλφους στο Σωματείο να συζητούν την οργάνωση και τα αιτήματά μας. Ενωθήκαμε, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που άφησε αστήρικτη την πλειοψηφία του κλάδου. Ενωθήκαμε, απέναντι στον πραγματικό μας εχθρό, απέναντι στα επενδυτικά σχέδια, στα μεγάλα ιδρύματα και τις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν.

Ενωθήκαμε, με τη μουσική μας στις 21 Μαΐου, στις 21 Ιουνίου, στις 8 Ιουλίου, στις 28 Αυγούστου μαζί με άλλους εργαζόμενους, φορείς και σωματεία της πόλης! Φωνάξαμε να μην πληρώσουμε εμείς ξανά τη νέα κρίση, διαδηλώσαμε με τις νότες του αγώνα. Τραγουδήσαμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της χώρας μας, της Ευρώπης, της Αμερικής που αντιστέκεται σε ένα σύστημα που “δεν μας αφήνει να αναπνεύσουμε”. Ενωθήκαμε και ενωνόμαστε στην αλληλεγγύη, δεν αφήσαμε και δεν αφήνουμε κανένα συνάδελφο ανυπεράσπιστο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όλοι μαζί μια γροθιά απαιτούμε από τις διοικήσεις των Δήμων και της Περιφέρειας να διασφαλίσουν να μην κοπεί το ρεύμα και το νερό σε κανένα συνάδελφο, .

Τώρα είναι η ώρα να βγουν συλλογικά συμπεράσματα από τη δράση μας, για να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έρχονται. Είναι καθήκον μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μας την “επόμενη μέρα”, που ήδη βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο. Μπροστά μας είναι οι επιδιώξεις που σχεδίαζαν για χρόνια Κυβερνήσεις και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δύναμη για εμάς είναι η βαθύτερη κατανόηση των σχεδιασμών που ετοιμάζουν απέναντι σε όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει. Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας είναι καθοριστική για την επόμενη μέρα στο επάγγελμά μας. Είναι αναγκαία η συζήτηση και η προετοιμασία μας για τις μεγάλες αλλαγές και δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας.

Είμαστε αισιόδοξοι με τη μεγάλη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας. Η αγωνιστική του γραμμή και η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων έχουν στριμώξει την Κυβέρνηση. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη με περισσότερο ενθουσιασμό και μαζικότητα. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά η φωνή μας.

Μπροστά μας έχουμε την πανελλαδική – πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση σταθμό στις 10 Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/09 ΩΡΑ 21.00

Στο αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά.

 

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή, Λάρισα 2/9/2020

Προηγούμενο άρθρο Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις σίτισης
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Θετικός ο απολογισμός του πρώτου χρόνου θητείας