Πρωτοσέλιδο

Ανακατασκευάζονται τα γήπεδα της Αγιάς και της Μελιβοίας


Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης των αθλητικών γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».  Το έργο είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ και η σύμβαση υπογράφηκε  στο γραφείο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Κώστα Αγοραστού από το δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τον ανάδοχο,  παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Τεχνικών Έργων Στέλιου Δημότσιου και του Αντιδήμαρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας του Δήμου Αγιάς Πέτρου Μπαρμπέρη.

«Ένα σημαντικό αθλητικό έργο που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια, ξεκινά στο Δήμο Αγιάς. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα προχωράμε σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση των γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πλέον η Αγιά αποτελεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο. Έχει ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο και σύντομα αποκτά ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου και ένα νέο βοηθητικό γήπεδο 5χ5. Επίσης αναμένεται να τοποθετηθεί και νέο ταρτάν στίβου προκειμένου τα παιδιά της Αγιάς και της ευρύτερης περιοχής να βρίσκουν διέξοδο στο αδιέξοδο που βίωναν μέχρι σήμερα στα αθλήματα του στίβου.  Ενώ θα πραγματοποιηθούν και εργασίες συντήρησης στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Μελιβοίας ώστε να γίνει λειτουργικό και ασφαλές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

«Υπογράφουμε μια σύμβαση με τον Περιφερειάρχη και τον ανάδοχο για την ανακατασκευή των γηπέδων της Αγιάς και της Μελιβοίας. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι αυτή την στιγμή με τις δυσκολίες που περνάμε είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει μια συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Τεχνικές Υπηρεσίες που οδηγεί σε έργα. Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου της Αγιάς, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και να επισημάνω ότι χωρίς αυτή τη συνεργασία ο Δήμος Αγιάς θα είχε λιγότερα έργα. Οι μικροί Δήμοι έχουν μεγάλο πρόβλημα κυρίως με το στελεχιακό δυναμικό. Με την εντολή του Περιφερειάρχη και με τη θέληση των παιδιών της Τεχνικής Υπηρεσίας ο Δήμος Αγιάς ετοιμάζει, εντάσσει και υλοποιεί έργα. Με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό έχουμε μια μακρά και αποτελεσματική συνεργασία. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα κάθε φορά να παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο και να βρισκόμαστε σε μια επαγρύπνηση και συνεργασία για το καλό του τόπου και της περιοχής. Είναι σίγουρο ότι η περιοχή της Αγιάς μετά από λίγα χρόνια θα είναι εντελώς διαφορετική με την απόλυτη παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας» τονίζει ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Το έργο

Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της Αγιάς είναι οι εξής:

 

  • Ανακατασκευή χλοοτάπητα
  • Κατασκευή νέου ταρτάν στίβου
  • Κατασκευή νέου βοηθητικού γηπέδου 5χ5
  • Δίκτυο αποστράγγισης
  • Δίκτυο άρδευσης
  • Ανακατασκευή αποδυτηρίων
  • Νέα περίφραξη γηπέδου και τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων
  • Νέα εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού

 

Οι εργασίες που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο γήπεδο της Μελιβοίας είναι οι εξής

 

 

  • Κατασκευή τοίχος αντιστήριξης και προστασίας
  • Επισκευή και συντήρηση των βοηθητικών χώρων του γηπέδου

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Να διατηρηθούν οι λυκειακές τάξεις στα σχολεία του Nομού
Επόμενο άρθρο Γ. Λαμπρούλης: Να ανακληθεί η κατάργηση της Γ’ Λυκείου σε 7 Λύκεια του Νομού Λάρισας