Ο Κώστας Αγοραστός Στα Τέμπη


 

Η Θεσσαλία δεν μπορεί να πληρώνει άλλο για τα Τέμπη

 

Επιτέλους να γίνει ο κάθετος άξονας Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης.

Ούτε ευρώ στη Λάρισα για τις επισκευές των δρόμων που καταστράφηκαν Ο υπ. Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, με την υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου και υπ. συμβούλους επισκέφθηκαν χθες τα Τέμπη προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Αγοραστός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ήλθαμε σήμερα εδώ για να ενημερωθούμε για την κατάσταση και κυρίως για την οδική ασφάλεια των πολιτών που είναι το πρώτο ζήτημα.

Τα Τέμπη είναι ένα εθνικό πρόβλημα και κανείς δεν δικαιούται ούτε να κάνει εύκολες κρίσεις ούτε λαϊκισμούς.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε για το καλό όλων το πρόβλημα να είναι προσωρινό.

Η Θεσσαλία όμως κουράστηκε να  πληρώνει για μια ακόμη φορά τις απαράδεκτες καθυστερήσεις ετών και ετών εξαιτίας της λογικής της Κεντρικής εξουσίας, στις οποίες ευτυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση έθεσε τέρμα προχωρώντας αποφασιστικά.

Οι Θεσσαλοί που πληρώνουν τα περισσότερα διόδια σχεδόν απ’ όλους, οι Θεσσαλοί που πλήρωσαν  πέρυσι επί ένα εξάμηνο τα Τέμπη με  ταλαιπωρία και απώλειες εκατομμυρίων από τις ζημιές των επιχειρήσεων  τους, απαιτούν ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Και επιτέλους να αγγίξουμε το πρόβλημα εκεί που ακριβώς πονάει.

Στην ανάγκη να γίνει ο κάθετος άξονας Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης, και από κει στην Εγνατία, ώστε να αποκτήσει η χώρα έναν ασφαλές και σύγχρονο εναλλακτικό οδικό άξονα. Δυστυχώς και το έργο αυτό, παραπέμπεται στις… μελέτες, για να δικαιολογηθεί η έλλειψη βούλησης της Κυβέρνησης να το προχωρήσει.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι ειδικά ο Ν. Λάρισας είδε το επαρχιακό του δίκτυο να καταστρέφεται και το Κράτος – δια του κ. Ρέππα- να μην δίνει ούτε ένα ευρώ για επισκευές, αναγκάζοντας τη Νομαρχία να το καλύψει με δικά της χρήματα, σε βάρος άλλων έργων. Αυτή είναι η αξιοπιστία τους.

Και θέλουμε να πληροφορηθούμε πού τελικά πήγαν τα χρήματα για οδικές επισκευές που έταζε εκτός των άλλων η κα Γερακούδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο.

Η Περιφέρεια  Θεσσαλίας, από την πρώτη κιόλας μέρα  θα εργαστεί για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων της Θεσσαλίας, που για μας, τη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» αποτελούν προτεραιότητα.

Προηγούμενο άρθρο Oργάνωση ημερίδας του τμήματος Κτηνιατρικής
Επόμενο άρθρο Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ότι συνδυασμού ‘Μένουμε Θεσσαλία’