Ειδήσεις

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας εύχεται καλή σχολική χρονιά


Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας  εύχεται καλή θητεία στη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Η ΔΑΚΕ ,όπως διαχρονικά πράττει, θα στηρίζει κάθε ενέργεια της διοίκησης που θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων καθηγητών και μαθητών αλλά θα διαφοροποιείται και θα βρίσκεται σταθερά απέναντι σε οποιαδήποτε απόφαση θίγει κεκτημένα δικαιώματα και δίκαια αιτήματα τους.

Παράλληλα ευχόμαστε καλή θητεία και στο νέο ΠΥΣΔΕ ν.Λάρισας , το οποίο τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται από τεράστια προβλήματα, αντιπαλότητες, ακραίες αντιπαραθέσεις, αντισυναδελφικές συμπεριφορές και εμμονές καθώς και από δικαστικές διαμάχες ένθεν και ένθεν του τέως ΔΔΕ, των διορισμένων αλλά και των αιρετών (!!) μελών. Τα φαινόμενα αυτά εκφυλισμού του ΠΥΣΔΕ ν.Λάρισας  είχαν ως αποτέλεσμα τα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια της εκπαιδευτικής κοινότητας του νομού  και όχι μόνο.

Η ΔΑΚΕ θεωρεί πως το ζητούμενο στο νέο ΠΥΣΔΕ είναι η ηρεμία, η συνεργασία και η πλήρης  διαφάνεια.Η  ΔΑΚΕ  είναι αδιαπραγμάτευτα υπέρ της ανάρτησης μορίων και πινάκων στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ ώστε ο συνάδελφος που διεκδικεί  υπηρεσιακή αλλαγήνα έχει πλήρη γνώση και άποψη. Οποιοσδήποτε δεν υιοθετεί  την πλέον δημοκρατική θέση της παράταξης είναι ξεκάθαρα εκτός της λογικής της .

Τέλος ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά στις/στους  συναδέλφισσες/συναδέλφους  μας  καθώς και σε μαθητές και γονείς. Η ΔΑΚΕ και αυτή την πλέον δύσκολη, λόγω της πανδημίας, σχολική χρονιά θα βρίσκεται σταθερά δίπλα τους με ρεαλισμό, σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα.

 

Λάρισα, 1/9/2020

 

Τ.Ε.  ΔΑΚΕ Καθηγητών ν. Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Η αντιπολίτευση προστάτεψε του Λαρισαίους από ένα αχρείαστο δάνειο
Επόμενο άρθρο ΕΚΛ: Αγώνας για τη ζωή και την υγεία του λαού