Ειδήσεις

Η «Οικογένεια Βαν Πετεγκέμ» στον θερινό κινηματογράφο


Τη μαύρη κωμωδία «Οικογένεια Βαν Πετεγκέμ» θα προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, από τη Δευτέρα 31 Αυγούστου έως το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 22:00.

Η ιστορία ξετυλίγεται το 1910 σ’ ένα θέρετρο στον γαλλικό Βορρά. Εκεί καταφθάνει η αριστοκρατική οικογένεια Βαν Πετεγκέμ για ν’ ανοίξει το εξοχικό σπίτι της για το καλοκαίρι.

Η μικρή Μπίλι, αληθινό αγοροκόριτσο, θα ερωτευτεί τον νεαρό Μα Λουτ (παλιομοδίτικο γαλλικό χαϊδευτικό, σα να λέμε «μπέμπης»), γιο της οικογένειας ψαράδων που μαζεύει μύδια στην ακτή, αλλά και περνά τους επισκέπτες απ’ τη μια όχθη στην άλλη όταν έρχεται η παλίρροια.

Μια σειρά από μυστηριώδεις εξαφανίσεις θα φέρει στην περιοχή τον αρχιφύλακα και τον βοηθό του, οι οποίοι θα βρεθούν μπροστά σε αποκαλύψεις που απειλούν να τους… κατασπαράξουν.

Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δύο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 9 Βραβεία Σεζάρ.

Μαύρη αστυνομική κωμωδία εποχής, συμπαραγωγής Γαλλίας-Γερμανίας-Βελγίου 2016.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Μπρουνό Ντιμόν.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γκιγιόμ Ντεφοντέν.

Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί.

Διάρκεια: 122΄

Γενική είσοδος 4 ευρώ

*Δεν γίνεται προπώληση εισιτηρίων, ούτε κρατήσεις θέσεων. Το ταμείο ανοίγει από τις 21:00 και οι πόρτες στις 21:30.
*Πριν από την κανονική προβολή, παρουσιάζονται στους θεατές, τα βίντεο των Λαρισαίων καλλιτεχνών που προέκυψαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, να στηρίξει το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό που πλήττεται λόγω της πανδημίας.
*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Αγρυπνία και λείψανο του Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Αχίλλιο
Επόμενο άρθρο Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι - Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν