Ειδήσεις

Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Alzheimer – Δράσεις στη Θεσσαλία


Ο Σεπτέμβρης καθιερώθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας ως Παγκόσμιος Μήνας της νόσου Alzheimerκαι η 21η Σεπτέμβρη ορίστηκε ως Παγκόσμια ημέρα  της νόσου. Η εκρηκτική εξάπλωση της Άνοιας -νόσου Alzheimer, το υψηλό υγειονομικό κόστος για την φροντίδα ασθενών και την υποστήριξη των φροντιστών, είναι οι παράμετροι που κινητοποιούν όλες τις εταιρείες Alzheimer για ετήσιες δράσειςμε πολλαπλά μηνύματα.

Η φετινή εκστρατεία ξεκινά με το μήνυμα του 2019: «Ας μιλήσουμε για την Άνοια», (letstalkaboutdementia),ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να μιλήσουν για το πρόβλημα, τους φόβους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Επίσης αποσκοπεί στην κινητοποίηση των κρατικών λειτουργών να αφουγκρασθούν τον ανθρώπινο πόνο  ασθενών και φροντιστών δημιουργώντας κατάλληλες δομές στο σύστημα υγείας.

Μέσα στο κλίμα των ημερών και υπό την Δαμόκλειο σπάθη του Covid-19 η AlzheimerΛάρισας θα πραγματοποιήσει τηρώντας τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. τις παρακάτω δράσεις:

  • 1-9-2020 (Τρίτη), έναρξη λειτουργίας του κέντρου Alzheimer (Χατζηγιάννη 3 Λάρισα) με μετάδοση σχετικών μηνυμάτων μέσω των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών.
  • 4-9-2020 (Παρασκευή), ενημέρωση μέσω του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού Λάρισας για τη νόσο Alzheimer, το κοινωνικό στίγμα και τα δικαιώματα των ασθενών από την πρόεδρο της ΕΕΝΑΛ κ. Ελένη Καμούρα – Νιφλή.
  • 10-9-2020 (Πέμπτη), ανοιχτός διάλογος με τους φροντιστές των ασθενών. (Χατζηγιάννη 3 Λάρισα, 10:30 μέχρι 2:00 μμ).
  • 21-9-2020 (Δευτέρα 8:00 μμ), παγκόσμια ημέρα νόσου Alzheimer, θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος περίπατος μνήμης «Μνημοσύνη» από το σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας μέσου του ιστορικού κέντρου της πόλης, του αρχαίου θεάτρου με τελικό σταθμό το Φρούριο.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για τις εγγραφές πρωτοετών
Επόμενο άρθρο Θ. Παιδής: Λύσεις τώρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται στο δρόμο Λάρισα - Ελασσόνα