Ειδήσεις

Στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας ο Θ. Νασιακόπουλος


Τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Γεώργιο Δοδοντσάκη επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος και συζήτησε μαζί του το θέμα που προέκυψε ύστερα από την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις λυκειακές τάξεις των ομάδων προσανατολισμού Τεχνολογικών – Θετικών σπουδών και σπουδών Υγείας και Ζωής από τα Λύκεια Αρμενίου και Πλατυκάμπου. Ο δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι η δημοτική αρχή, οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών αντιτίθενται σε αυτή την απόφαση η οποία αν εφαρμοστεί θα αποβεί σε βάρος των μαθητών που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν τα σχολεία τους. Σε σχετική επιστολή που κατέθεσε ο δήμαρχος και η οποία κοινοποιήθηκε και στο υπουργείο Παιδείας αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την αντίθεση της Δημοτικής αρχής αλλά και των γονέων των μαθητών για την κατάργηση των λυκειακών τάξεων των ομάδων προσανατολισμού Τεχνολογικών – Θετικών σπουδών και σπουδών Υγείας και Ζωής από τα Λύκεια Αρμενίου και Πλατυκάμπου του Δήμου μας.

Τόσο στο Λύκειο Αρμενίου όσο και στο Λύκειο Πλατυκάμπου φοιτούν μαθητές που δε διαμένουν στην έδρα του σχολείου αλλά κατοικούν σε γειτονικές κοινότητες. Υπάρχει δηλαδή διάσπαρτος μαθητικός πληθυσμός του οποίου ο τόπος διαμονής του δεν ταυτίζεται με την έδρα του σχολείου. Είναι προφανές ότι με την κατάργηση των λυκειακών τάξεων των δύο Λυκείων τα παιδιά θα πρέπει να μετακινηθούν στο πλησιέστερο Λύκειο, στο Λύκειο της Νίκαιας. Όπως γίνεται αντιληπτό αυτή η μετακίνηση θα σημάνει αυτόματα σπατάλη πολύτιμου χρόνου και επιπλέον επιπρόσθετη  κούραση για τα παιδιά που θα την υποστούν. Παράλληλα τα παιδιά θα πρέπει να μετακινηθούν, κινούμενοι με οχήματα στον πλέον επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο της ευρύτερης περιοχής, την οδό Λάρισας – Βόλου στην οποία κατά παρελθόν σημειώθηκαν ουκ ολίγα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε τις αντιξοότητες που δημιουργούνται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού κατανοούμε όλοι μας ότι η μετακίνηση των μαθητών θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και θα εξαλείψει το δικαίωμα των ίσων ευκαιριών που πρέπει οι εν λόγω μαθητές να απολαμβάνουν σε σχέση με άλλους μαθητές που φοιτούν σε κεντρικά λύκεια της Λάρισας, για παράδειγμα.

Κύριε διευθυντά, η δημοτική αρχή του Δήμου Κιλελέρ έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την αναβάθμιση των τοπικών κοινοτήτων σχεδιάζοντας και εκτελώντας μια σειρά έργων τόσο στον τομέα των υποδομών όσο και στον τομέα του πολιτισμού,  της υγείας κ.λπ. Είμαι πεπεισμένος ότι το κλείσιμο των λυκειακών τάξεων θα λειτουργήσει προς την αντίθετη κατεύθυνση με την πρόθεση αναβάθμισης των κοινοτήτων που η δημοτική αρχή υλοποιεί.

Γι αυτό, εκφράζοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ζητώ την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης επ΄ωφελεία κυρίως των μαθητών αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Δήμου μας».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για άριστο επίπεδο συνεργασίας με τον δήμαρχο δήλωσε ότι θα μεταφέρει στην αρμόδια γραμματεία του Υπουργείου το αίτημα και ευελπιστεί ότι οι αποφάσεις που θα παρθούν να αποβούν προς όφελος των μαθητών των λυκείων Αρμενίου και Πλατυκάμπου. Τον δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος του ΔΣ Σπύρος Καλέτσιος, ο πρόεδρος της α’ βάθμιας σχολικής επιτροπής Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο ειδικός συνεργάτης του  Στέλιος Καραφέριας.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Εθνική ενότητα για την υπεράσπιση του κεκτημένου της ανεξαρτησίας
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλίας Γ. Δοδοντσάκη