Ειδήσεις

Μάξιμος με Τσιάρα: Η στενή μας συνεργασία έδωσε λύση στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Λάρισας


«Μετέφερα στον υπουργό Δικαιοσύνης τις ευχαριστίες των πρώην εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λάρισας, αλλά και τη δική μου ικανοποίηση για την επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον νόμο 4384/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο έχασαν το προβάδισμα στην καταβολή των οφειλομένων, και έπονταν των τραπεζών και του δημοσίου. Το ζήτημα είχε γίνει βραχνάς για πλέον των εκατό οικογενειών, που βρέθηκαν σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση, καθώς -σύμφωνα με δημοσιεύματα- έχουν λαμβάνειν σχεδόν 4,5 εκατομμύρια ευρώ από μη καταβληθείσες αμοιβές και αποζημιώσεις». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την τροπολογία που έδωσε λύση στο πρόβλημα λίγο πριν τη διακοπή των εργασιών της βουλής για το θέρος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός, κατόπιν ενημέρωσης από τους εργαζόμενους, είχε στενή συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης από τη στιγμή που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (21.02.20), όταν του ετέθη το θέμα, απάντησε τελεσίδικα ότι το επισπεύδων υπουργείο είναι αυτό της Δικαιοσύνης. Πέραν της ανάδειξης του ζητήματος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου (05.03.20 και 08.04.20), ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον κ. Τσιάρα (28.02.20 στο υπουργείο και 19.06.20 στη βουλή) για το θέμα. Καρπός αυτής της συνεργασίας ήταν η τροπολογία που έδωσε λύση στο πρόβλημα.

Είναι ενδεικτικό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε χαρακτηριστικά: «Από την πρώτη στιγμή ο @pantamaximos μου μετέφερε την αγωνία των πρώην εργαζομένων στην ΕΑΣ Λάρισας για το πρόβλημα της καταβολής των αποζημιώσεων τους. Η στενή μας συνεργασία έδωσε λύση με την τροπολογία για την κατά προτεραιότητα ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων……
Ενημέρωσα επίσης τον @
pantamaximos για την ολοκλήρωση των μελετών για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων Λάρισας κ Καρδίτσας. Κάναμε έτσι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών υποδομών για τις δικαστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

 

Αναβάθμιση Δικαστικού Μεγάρου

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε, επίσης, λεπτομερή ενημέρωση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ζήτημα για το οποίο έχει κατ’ επανάληψη ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης.

Όπως τον ενημέρωσε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός, όταν ανέλαβε υπουργός Δικαιοσύνης υπήρχε μόνο πρόσκληση στο ΕΣΠΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος για την υποβολή πρότασης ενεργειακής αναβάθμισης 4 σωφρονιστικών καταστημάτων και 1 δικαστικού μεγάρου. Δεν είχε πραγματοποιηθεί ουδεμία προπαρασκευαστική μελέτη για κανένα κτήριο και το έργο βρίσκονταν σε μηδενικό σημείο και με αβέβαιο μέλλον.

Για την απεμπλοκή του υπήρξε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης πλήρωσε το κόστος της μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και αναμένεται έως το τέλος του χρόνου η ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοσίων Κτηρίων του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Επιπλέον, υπήρξε μέριμνα για τη συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας για τα επόμενα 30 χρόνια, μέσω του ΣΔΙΤ που αφορά στην κατασκευή και συντήρηση δικαστικών κτηρίων στην κεντρική Ελλάδα (κατασκευή σε Βόλο, Λαμία και συντήρηση σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα). Έτσι, διασφαλίζεται όχι μόνο η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, αλλά η συντήρηση και η εύρυθμη λειτουργία του.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Τσαριτσάνη ταξιδεύει και φέτος το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή
Επόμενο άρθρο Ανανέωση συνεργασίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ