Ειδήσεις

Κέλλας: Στη ρύθμιση Τσιάρα για τα δεδουλευμένα και οι πρώην εργαζόμενοι των S/M Λάρισα


Προτεραιότητα στην αποπληρωμή οφειλών αποκτούν οι 557 πρώην εργαζόμενοι των ΣΜ «Λάρισα», μετά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι προτάσσονται στην αποπληρωμή των οφειλών έναντι των τραπεζών.

Μετά τους πρώην εργαζόμενους στην ΕΑΣ Λάρισας, τον αν. Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, επισκέφτηκαν οι πρώην εργαζόμενοι των ΣΜ «Λάρισα», με τον οποίον συζήτησαν τα επόμενα βήματα έως την πληρωμή των αποζημιώσεων που δικαιούνται, αναγνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη συμβολή του στην επιτυχή έκβαση του αγώνα τους.

Χρ. Κέλλας

Μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπροσωπεία των πρώην εργαζομένων, ο Χρ. Κέλλας δήλωσε:

«Θέλω, καταρχήν, να ευχαριστήσω – και εκ μέρους των άμεσα ενδιαφερομένων – τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος αποκατέστησε την αδικία του ν. 4384/2016 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την ψηφισθείσα ρύθμιση που δίνει στους εργαζόμενους των υπό εκκαθάριση επιχειρήσεων προβάδισμα στην καταβολή των δεδουλευμένων τους έναντι των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Θα παρακολουθώ από κοντά τις διαδικασίες και όπου χρειαστεί θα παρέμβω, ώστε η καταβολή των δεδουλευμένων τους να υλοποιηθεί απρόσκοπτα. Διότι, στην περίπτωση των ΣΜ “Λάρισα”, έως την οριστική τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων, πρέπει να ξεπεραστούν δυσκολίες που σχετίζονται με την πορεία των πλειστηριασμών της περιουσίας της επιχείρησης.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει διαρκώς ότι στηρίζει έμπρακτα τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, δεικνύοντας ισχυρή πολιτική βούληση για την αποκατάσταση των αδικιών που σωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τη διαρκή βελτίωση της νομοθεσίας με γνώμονα την προάσπιση του κοινωνικού κράτους δικαίου».

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Κώστας Κολλάτος απαντάει στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κάτω Ολύμπου
Επόμενο άρθρο Έργα αλλαγής δικτύων ύδρευσης στο Δήμο Λαρισαίων