Ειδήσεις

Εκδηλώσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με την ΕΦΑ Λάρισας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας συμμετέχοντας στον νέο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού με σύνθημα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», διοργανώνει σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου παράσταση χορού και συναυλίες σε χώρους της αρμοδιότητάς της.

Σόλο του Γιώργου Κοτσιφάκη

στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

02 Σεπ 2020

Ώρες έναρξης: 12.15 & 13.00

Ο καταξιωμένος χορευτής Γιώργος Κοτσιφάκης παρουσιάζει μέσα στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου ένα χορευτικό σόλο σε χορογραφία Χρήστου Παπαδόπουλου, με τη συνοδεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και δεξιοτέχνη Ανδρέα Κατσιγιάννη στο σαντούρι. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σημειώνει: «Ένα ντουέτο. Ένα σώμα και ένα μουσικό όργανο. Το ντουέτο αυτό εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και αποπειράται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά να σκιαγραφήσει και να διαγράψει μια τιτάνια ανθρώπινη διαδρομή και εξέλιξη. Η διαδρομή αυτή ξεκινά με τη μυθολογική δημιουργία του ανθρώπου ως ένα θεϊκό αστείο, συνεχίζει με τη σχέση αθάνατου-θνητού και πώς αυτή αναδιαμορφώνεται μέσα στους αιώνες, και τελειώνει με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου ως ανεξάρτητου πλάσματος, που λαχτάρα να αυτοπροσδιοριστεί και να ορίσει το μέλλον του. Συνεχίζοντας την έρευνα της συνάντησης σώματος και ήχου, πώς αυτά συναντιούνται και αλληλοεπηρεάζονται, επιχειρείται η δημιουργία ενός ιδιότυπου παραστασιακού κώδικα στηριζόμενου τόσο στην αφηγηματικότητα της κίνησης όσο και στη λειτουργία της ίδιας της μουσικής».

 

Προκρατήσεις εδώ:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/solo-tou-giorgou-kotsfikaki-4/

 

Mare Nostrum:

Συναυλία της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου

στο Β΄ Αρχαίο θέατρο της Λάρισας

02, 03 Σεπ 2020

Παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Ώρα έναρξης: 20.30

Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, παρουσιάζει ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα, ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, με τίτλο Mare Nostrum. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη θάλασσα, στο οποίο συμμετέχουν 8 σολίστες της ορχήστρας και 4 ερμηνευτές. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος (‘Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα’) είναι αφιερωμένος στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών. Στον δεύτερο κύκλο (‘Έρωτας στην ξενιτιά’) το ταξίδι ξεκινά από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, φτάνει έως τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα φάντο της Πορτογαλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

 

Προκρατήσεις για 2 Σεπτεμβρίου εδώ:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/estoudiantina-neas-ionias-volou-5/

Προκρατήσεις για 3 Σεπτεμβρίου εδώ:

https://digitalculture.gov.gr/2020/07/estoudiantina-neas-ionias-volou-6/

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον χώρο διοργάνωσης, όπου προβλέπεται.

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Προηγούμενο άρθρο 13 νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Κολλάτος απαντάει στον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κάτω Ολύμπου